FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Amfilohije očekivano protiv Povorke u Podgorici

objavljeno:

9. 05. 2011.
Amfilohije očekivano protiv Povorke u Podgorici

autor:Već nam odavno poznat homofobni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je protiv organizacije Pridea u Podgorici i ocijenio da su takva okupljanja “nasilje nad savješću ogromne većine ljudi”.

U intervjuu koji je dao za podgoričku televiziju “Vijesti” izjavio je da organizatori trebaju jako dobro razmisliti o posljedicama takvog skupa u Crnoj Gori u kojoj je taj “problem” puno dublji i kompleksniji.

“I drugi žive svoj ​​seksualni život, ali ga ne iznose na ulicu i ne propagiraju”, kazao je, a Povorku je nazvao ni manje ni više nego “nasiljem nad savješću ogromne većine ljudi” i “nasilnim nametanjem svojih moralnih shvaćanja i shvaćanja o čovjeku”, prenosi gayecho.com.

Nastavio je sa svojim prepoznatljivim tonom: “Svatko ima pravo živjeti kako on to zamišlja, ali pritom ne ugrožavajući svojim načinom drugoga. Svatko ima pravo na slobodu, ali ne ugrožavajući slobodu drugoga” te se ponovno osvrnuo na prošlogodišnju Povorku u Beogradu te napomenuo da je 6000 policajaca pozatvaralo “neku djecu”. Amfilohije je očigledno zaboravio da su organizatori nereda u Beogradu osuđeni na zatvorske kazne i da možda čak i nisu samo “neka djeca” nego da su osuđeni za izazivanje organiziranog kaosa na ulicama Beograda u listopadu prošle godine kada je cijeli Beograd devastiran, a veliki broj policajaca je ozlijeđen.

Uz sve prijetnje koje su upućene organizatorima Podgorica Pridea, Amfilohije je samo dokazao koliko je ogromna njegova razina homofobije i zahvaljući svemu – vjerojatno će opet biti proglašen homofobom godine u Srbiji.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike