FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Rab postaje ekskluzivna gay-friendly turistička destinacija!

objavljeno:

9. 05. 2011.
Rab postaje ekskluzivna gay-friendly turistička destinacija!

Mjesto Rab na otoku Rabu ovog lipnja postaje prva ekskluzivna gay friendly destinacija u Hrvatskoj! Informacije su to koje su nam potvrdili iz iz putničke agencije Gay Travel Croatia i portala Friendly Croatia koji stoje iza projekta imena ‘Rab Gay Summer’ čije se otvorenje planira od 18. do 26 lipnja.

Zanimljivo, upravo je CNN Rab odabrao kao top naturističku destinaciju, a hoće li to imati uloge u privlačenju domaćih i stranih LGBT gostiju, otkrit će se kad sezona prođe. Kruno Pekas, koordinator projekta, istaknuo je kako su već kontaktirali Hrvatsku turističku zajednicu, Udruženje hrvatskih putničkih agencija, Ministarstvo turizma te lokalne barove, klubove i restorane na Rabu od kojih su svi izrazili iznenađujuću podršku i razumijevanje da se pokrene gay friendly destinacija u Hrvatskoj.

„Duboko vjerujemo kako ćemo ovo ljeto moći vidjeti istospolne parove kako šeću rapskom rivom držeći se za ruke; a čim sezona prođe, na jesen, ćemo krenuti u organizaciju i branding prvog circuit partyja od Matinee group koji bi mogao privući tisuće LGBT osoba željnih zabave“, kaže Kruno koji smatra da će ova sezona biti prijelomna a da bismo iduće već mogli biti pravi hit u Europi.

Organizacijski tim ovih dana sastanči i s lokalnom turističkom zajednicom i gradonačelnikom te hvali njihovu susretljivost, kao i onu stanovnika. Za potrebe noćnih partyja će svakako biti unajmljeno osiguranje, no Kruno ističe kako se za ostalo ne treba brinuti jer je suradnja s zajednicom odlična.

A što nas to konkretno u Rabu ove godine i očekuje?

Čitav program započinje 18. lipnja kada će se održati party dobrodošlice u klubu La Baya u samom centru Raba dok će se 25. održati glavni party za posjetitelje. 24. lipnja moći ćete uživati u jednodnevnom krstarenju po okolnim otocima (uključujući i prigodni posjet Golom Otoku), uz DJ-a te zaustavljanje na pustim otočićima za odmor, sunčanje i kupanje. Istovremeno, otvorit će se novi gay klub imena X-Club. Službeni gay friendly hotel Rab Gay Summera je ‘Arbiana’.

A to su tek najavljeni sadržaji, no organizatori brojna iznenađenja još kriju. Ono što se zna da će ljubitelji ovakvog tipa ljetovanja svakako uživati u popratnim programima; uključivali oni cjelodnevno-noćno cuganje i partijanje ili igranje gole odbojke na pijesku (da, bit će i toga!) na popularnoj naturističkoj plaži Kandaroli nad kojom će se, za ovu priliku, nadviti i zastava duginih boja.

Organizatorima želimo puno sreće u finalnoj fazi priprema; a osim na Queer.hr-u buduće informacije o Rab Gay Summeru možete naći na službenim stranicama (klik).


1 komentar »

  • X club kaze:

    X club nije službeni gay club! Putnička agencija : “Gay Travel Croatia” je nas uvrstila kao službeni gay club, bez našeg znanja!

Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike