FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Opoziv DADT-a propao u Senatu

objavljeno:

23. 09. 2010.


DADT je, u svom sada već gotovo dvogodišnjem procesu ka opozivu, naišao na svoju prvu prepreku koju očito ni marševi i mobilizacije fanova Lady GaGe nisu uspjeli srušiti. Naime, zakazano glasovanje u američkom Senatu o ‘National Defense Autorization’ aktu, čija je glavnina bila fokusirana na vojne rashode u narednom razdoblju ali i predviđala ukidanje sporne politike, nije urodilo željenim rezultatima. U omjeru 56:43 republikanci su glatko odbili prijedlog.

Svi uključeni u lobiranje za izglasavanje spomenutog akta, a posebno iz vojske otpušteni gay veterani, nemalo su iznenađeni i razočarani razvojem situacije. „Današnje glasovanje je podbačaj onih izabranih da služe ovoj naciji u njihovom najboljem interesu. Neoprostivo je da akt u Senatu nije prošao“, izjavio je izvršni direktor udruge gay veterana Alexander Nicholson. Svoje nade sada polažu u glasovanje koje će održati u prosincu, mjesec dana nakon izbora članova Predstavničkog doma i novih 37 članova Senata. Kako stručnjaci drže, ‘National Defense Autorization’ akt mora biti u određenom obliku prihvaćen prije kraja godine jer će u suprotnom, zbog neadekvatnog financiranja, ispaštati upravo Pentagon.

Zanimljivo, ovih dana se na DADT osvrnuo i Bill Clinton za CBS za čijeg je prvog mandata uspostavljen, praktički izjavivši da su on i Collin Powell prije 17 godina nasamareni:

Foto: americanprogress.org


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike