FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Rozi megafon protiv homofobije

objavljeno:

5. 05. 2011.
Rozi megafon protiv homofobije

Projekt Rozi megafon ‘Centra za LGBT ravnopravnost’ zaživio je i na webu Ravnopravnost.hr (klik) a jedna od njegovih glavnih funkcija biti će prvi hrvatski web prijavnik zločina prema LGBT osobama. Rozom megafonu homofobiju i transfobiju moći će prijaviti svaka osoba koja se suočila s diskriminacijom, posredno ili neposredno, imenom i prezimenom ili anonimno. Tim putem omogućiti će se žrtvama homofobnih ispada lakši kontakt s pravnim timom Centra koji će proučiti zakonske okvire u kojima im se može pomoći dok će se anonimne prijave koristiti u svrhu statistike kako bi se na jednom mjestu sistematizirali svi slučajevi kao što je to bio slučaj s gay bashing mapom Zagreba.

Izuzev Rozog megafona na siteu će se nalaziti i informacije o nizu drugih inicijativa Centra za LGBT ravnopravnost; zatim zakoni, rezolucije i deklaracije o LGBT pravima te sva relevantna LGBT istraživanja. Nalaziti će se tu i službena priopćenja i reagiranja Centra na društveno-političke događaje u zemlji bitne za zaštitu prava LGBT osoba.

Psihološka pomoć LGBT osobama

Izuzev pravne pomoći i prijave diskriminacije u okviru Rozog megafona nalazi se i dio sitea posvećen psihološkoj pomoći. Radi se o bazi gej friendly psihologinja i psihologa koja pokriva gotovo čitavo područje RH. Kako nam je istaknuo Marko Jurčić iz Centra, ova će baza omogućiti LGBT osobama da pronađu friendly savjetnika u svojoj županiji, gradu pa čak i na fakultetu. Bazu već godinama skuplja riječka lezbijska udruga LORI.

„Koncept Rozog megafona nešto je što postoji u čitavom svijetu, jedinstven sustav prijave nasilja te je bilo vrijeme da i naša zajednica dobije svoj. Sljedeći je korak promoviranje ovog web servisa putem portala i društvenih mreža kako bi što veći broj LGBT zajednice spoznao kako može dobiti pravnu pomoć zbog diskriminacije ukoliko im ikada zatreba“, rekao je Jurčić.

Ravnopravnost.hr i Rozi megafon pogledajte ovdje!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike