FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

G. Westerwelle u posjetu Beogradu

objavljeno:

26. 08. 2010.


Guido Westerwelle, njemački ministar vanjskih poslova stiže u posjet Beogradu, kako bi s državnim vrhom razgovarao o bilateralnim odnosima dviju zemalja te europskim integracijama.

 


Radi se o prvom posjetu jednog njemačkog ministra vanjskih poslova još od početka 2006. kada je u Beogradu boravio Frank-Walter Steinmeier, prenosi GayEcho. Westerwelle će se sastati sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem.

Westerwelle je jedan od najpoznatijih outanih gay političara Europe a outao se na rođendanskoj proslavi njemačke kancelarke, i po mnogima najmoćnije političarke svijeta, Angele Merkel 2004. Kako je izjavio, nikada se nije osjećao u neravnopravnom položaju u politici u odnosu na kolege zbog svoje seksualne orijentacije. Westerwelle, koji je u nedavnom intervjuu za njemački Bild izjavio kako na službena putovanja nikada ne vodi svog partnera Michaela Mronza u zemlje koje slove kao netrpeljive prema gay populaciji, u Beograd stiže sam.

Westerwelle je ujedno i njemački potpredsjednik vlade te predsjednik Slobodne demokratske partije a u parlamentu je još od 1996. Zanimljivo, njegovo ime je i dio njemačke pop kulture s obzirom da je glazbenik Evan Freyer njemu u čast napisao pjesmu 18 == 100 (‘Kad Westerwellere postane kacelar’) u kojem pjeva o glamuru i svježini potrebnoj njemačkoj političkoj sceni.

 

Foto: bild.de


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike