FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

20 srednjoškolki u Zimbabweu uhićeno zbog sumnji da su lezbijke

objavljeno:

4. 08. 2010.


Oko dvadeset srednjoškolki iz drugog najvećeg grada u Zimbabweu, Bulawayo, privedeno je zbog sumnji da su lezbijke, prenosi portal The Zim Diaspora. Državni mediji izvještavaju kako je 20 djevojaka krajem prošlog tjedna privela policija zbog svjesnog stupanja u odnose homoseksualne prirode što je potvrdila i ravnateljica isključivo ženske škole Eveline High. Zasada su daljnje komentare na slučaj odbili i ona i glasnogovornici policije uz objašnjenja kako se radi o veoma delikatnom slučaju čija bi rasprava mogla ugroziti daljnji tijek istrage!

Spomenute su djevojke stigmatizirane kao lezbijke od jedne od sudionica nogometnog turnira na kojem su sudjelovale sredinom lipnja. Unatoč opravdanim sumnjama da se radi o lažnom svjedočanstvu i klasičnom primjeru nesportskog ponašanja klevetom, većina državnih službenika zaduženih za obrazovni sustav u Bulawayu osudila je sporno gay-ponašanje kod djevojaka kao potpuno neprihvatljivo u srednjim školama.

Držanje za ruke, ljubljenje i seks među osobama istog spola je u Zimbabweu kažnjivo zakonima koji datiraju još iz doba britanske kolonijalne vlasti (kao i u mnogim afričkim državama) a čak se i Vlada nerijetko odvažuje na agresivne anti-gay kampanje. Konzervativno društvo i vlasti redovito stigmatiziraju i muče gejeve i lezbijke uhićenjima, premlaćivanjima i silovanjima a velika je i stopa suicida među LGBT individualcima; dok je svega nekoliko noćnih klubova u velikim gradovima Harare i Bulawayo tolerantno prema gay gostima.

Foto: ringmerrovers.bpweb.net


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike