ŽIVJELA NARODNA VLAST!

Nisi trebao biti baba Vanga, bacati grah po stolu, zuriti u soc od kave i pipati tuđe dlanove – trebalo je jednostavno biti svjestan stvarnosti zemlje u kojoj živiš. Pričam o danu kada je Karamarko postao šef HDZ-a, izvršivši svoju bravuroznu transformaciju iz “desne ruke izdajnika” u dežurnog “lovca na izdajnike”, moralno-političkim saltom mortaleom obožavanim u zemlji licemjerstva, kratkog pamćenja i nepostojeće pameti. Danu kada sam jednom prijatelju, koji je na to umro od smijeha, rekao: “Karamarko? To nam je budući premijer. Zapamti.”

Naravno, osoba koja se druži samo sa sebi sličnima i živi u kulturnom balonu knjiga i američkih TV serija, teško uspijeva zaboraviti da Facebook prijatelji, hipsterski kafići u centru Zagreba, rock klubovi i galerije suvremene umjetnosti nisu prava i potpuna slika Hrvatske države, a kamoli izgubljenog naroda koji u njoj pokušava živjeti, rastrgan između totalitarne komunističke tradicije i paleokonzervativnog hipernacionalističkog klerofašizma. Baš kao tamo u nekim Poljskama i Mađarskama, zemljama koje su pobjegle iz totalitarnog sustava vjerujući u slobodu “Zapada”, no kada su shvatile kako da bi se bilo Zapad ne treba samo zuriti u “Big Brother”, već se treba maksimalno promijeniti i početi raditi pa rezultate civilizacijskih skokova početi primjećivati za cca 50 godina… brže-bolje su odlučile za rikverc, ali ne u komunizam, nego u Boga, ognjište, krv & tlo. Sve te “fore” koje su isto bile seksi u 20. stoljeću.

Hrvatska se, na šok mnogih s istog tog Zapada, odnedavno pridružila timu “neliberalnih demokrata”, autohtonim koktelom posebnih simptoma, potpuno sjebane povijesti bez natruhe istinske liberalne demokracije (plemena, kraljevi, komunjare, fašisti…), posvemašnjim odsustvom političke kulture i obrazovanja te – naravno, ono možda najvažnije! – snagom katoličke crkve koja je, eto, uz Vatikan dobila još jednu svoju državu na Mediteranu. Pa dali smo im – ne samo sramotnim Vatikanskim ugovorima, a ne, Hrvatska je prodana Vatikanu na pladnju, s jabukom u ustima. Optimisti kažu neka: zamislite samo kako bi se kamenjarski popovi povampirili da nema kontrole iz Italije… Hm, da, hura!

Hrvatska se odnedavno pridružila timu “neliberalnih demokrata”, autohtonim koktelom posebnih simptoma, potpuno sjebane povijesti bez natruhe istinske liberalne demokracije, posvemašnjim odsustvom političke kulture i obrazovanja te – naravno, ono možda najvažnije! – snagom katoličke crkve

Gorespomenuti prijatelj se, kažem, na moju proročansku izjavu nasmijao pa uzvratio: “Nema šanse, pa nisu Hrvati baš toliko retardirani…” Ne, kažem, nisam prorok – samo znam gdje živim. Doduše, bio bih točniji da sam Karamarka opisao kao “budućeg premijera iz sjene”, ali nemojmo biti smiješni, svi znamo da glavnu riječ nemaju ni psihijatar iz doline mandarina, ni multinacionalni biznismen iz Kanade. Svi koji su bili u stanju razlučiti želje od činjenica znali su da nakon nesposobne četiri godine SDP-a slijedi nova runda staroga. Baš kao što NY i LA nisu SAD, tako ni centar Zagreba nije Hrvatska. Hrvatska je ne samo i ono južnije od Plitvica, sjevernije od Ponikva i istočnije od Virovitice – Hrvatska je danas i Bosna i Hercegovina. Mramor, kamen i željezo. A tek onda papir i pero. Hrvati su vječni taoci prošlosti koji samo čekaju da ih netko nauči budućnosti… onda kada u stotinama tisuća ne bježe tamo gdje pretpostavljaju da živi budućnost.

Sve države su korumpirane, od vrha do dna. Neke manje, neke više, neke to dobro kriju, a neke jednostavno misle na građane dovoljno da oni ne moraju razmišljati koliko duboko im je tko zavukao ruku u džep. Balkanski model je drugačiji: opljačkaj sve što se opljačkati da, ali po mogućnosti u ime domoljublja. Kako je nedavno napisao jedan komentator ispod Indexovog članka: “bolje da nas pljačkaju naši, nego udbaši.” Osim što se rimuje, ova izjava najbolje pokazuje ljudsko dno s kojim moramo dijeliti ovu silovanu zemlju – dno koje će nas na dno i povući, ako mu dopustimo.

Ali sve ono što se sada događa, nije krivnja ni “glupih Hrvata” ni “bosanskih kozojeba” ni “četnika” ni “partizana” ni “ustaša” ni Marsovaca, gnuova i čudnovatih kljunaša – 25 godina vjerske indoktrinacije obrazovnog sustava i podizanje djece posve nespremne za život u 21. stoljeću konačno je došlo na naplatu pa koga onda stvarno čudi to što državom vladaju Opus dei i jezuitski fundamentalisti?

Na kraju krajeva, znanost je ionako sotonizam, internet i tehnologija će nas uništiti, molitvom i klistirom ćemo se liječiti od bolesti, a drva za potpalu na zagrebačkom Gornjem gradu još uvijek ima dovoljno za neke nove vještice…

Tko se snašao – pobjegao je, tko je ostao, moli krunicu i trkelja o bezgrešnim začećima. Ugrubo. Na kraju krajeva, znanost je ionako sotonizam, internet i tehnologija će nas uništiti, molitvom i klistirom ćemo se liječiti od bolesti, a drva za potpalu na zagrebačkom Gornjem gradu još uvijek ima dovoljno za neke nove vještice… Jer svi znamo da je katolička crkva temelj hrvatskog nacionalnog bića i ne može drugačije. To će vam objasniti čak i HSP-ovci – koga zaboli što je njihov ideolog Starčević prezirao istu tu crkvu? Mora da je bio četnik, jugofil i komunjara.

Joe Rogan, stand up komičar, UFC-jev komentator i vlasnik najvažnijeg podcasta koji je poharao web tijekom posljednjeg desetljeća, prije nekoliko dana lijepo je artikulirao ono što bi svakom normalnom Hrvatu i građaninu Hrvatske u 2016. trebalo biti na pameti. Rogan se prisjećao jednog televizijskog razgovora o katoličanstvu:

“Sjedili su na TV-u i govorili kako je divna stvar biti katolik, a ja sam se samo pitao: je li ovo stvarni život? Pa vi govorite o kultu! Vi ste u drevnom kultu jebača djece … i svi se pretvarate kako je to zabavno i kako je to sve divna stvar? ‘Biti katolik je divno, sjajno, tako divna tradicija i povijest…’ Koji kurac vi pričate? Ja sam odgojen kao katolik. Išao sam u katoličku školu kao dijete. Jebeš sve to! Biti odrasla osoba i staviti dijete u takvu situaciju, biti odrasla osoba i to promovirati, to je ludilo. Ludilo!”

E još da mu je netko rekao da se tamo – uz ispiranje mozga budalaštinama, protuprirodno nabijanje krivnje, nasilje frustriranih opatica i pokoje istjerivanje đavla penisom od strane pedofila naoružanih hostijama – uči i to kako glasati za Karamarka…

Leave a Reply