FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Prosvjednice uletjele na AIDS konferenciju

objavljeno:

21. 07. 2010.

autor:Prosvjednice koje se nazivaju „Star Whore III“ uletjele su u press centar međunarodne AIDS konferencije u Beču u utorak poslijepodne, vrteći crvene kišobrane i skandirajući novinarima:  “PEPFAR ubija prostitutke!” i “Suoči se s nama, Goosby! ”

Skupina, u organizaciji Global Network of Sex Work Projects, glasno je kritizirala Erica Goosbya, voditelja programa za AIDS na razini SAD-a, koji zahtijeva da bilo koji organizacija koja prima PEPFAR subvenciju mora imati politiku izričitog protivljenja prostituciji, javlja Advocate.

Nakon što su prosvjednici zapanjili press centar, brzo se pročulo kroz mnoštvo da je Goosby sam bio u blizini tiskovne konferencije kako bi sudjelovao na raspravi o muškom obrezivanju i HIV-u. Aktivisti su pojurili prema prostoriji gdje se održavala rasprava, i osiguranje je moralo Goosbya izvesti na stražnji izlaz.

Aktivisti seksualni radnici pozivaju na reviziju PEPFAR-a kojom bi se bi dekriminalizirao seksualni rad, poboljšali ekonomski i socijalni uvjeti seksualnih radnika, te omogućilo bolje testiranje, liječenje i skrb.

“Mi smo ovdje da zahtijevamo pravdu, zdravstvenu zaštitu i sigurnost”, rekla je Liz Copeland, seksualna radnica i aktivistica koja je doputovala u Beč iz SAD-a. “Sramim se biti dio svijeta u kojem vlade koje odbijaju pružiti besplatne kondome ubijaju prostitutke.”

Foto: Advocate, Joshua NantaisKomentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike