Homofobija a la Petir

It’s a neverending story. Po koji put? # 9847464 ?

Na ovotjednoj raspravi o prihvaćanju izvještaja Programskog vijeća i Ravnateljstva HRT-a za 2008. izuzev uobičajenih prepucavanja i svađa koja već tradicionalno prate sve rasprave vezane za nacionalnu tv kuću, njenu organizaciju i funkcionalnost posebno se, još jednom kad su u pitanju LGBT teme, osramotila saborska zastupnica HSS-a Marijana Petir. Reći ćete, koga uopće zanima marginalizirana političarka stranke koja je od posljednjih parlamentarnih izbora izdala sva obećanja i ideale svog biračkog tijela i na vlasti održava HDZ i svoje fotelje ostankom u vladajućoj koaliciji iz koje su bezglavo već počele bježati stranke.

Naime, tijekom rasprave je Marijana Petir, kako prenosi index.hr, HRT-u zamjerila na pristranosti i neobjektivnosti u svim programima te propagiranje homoseksualnosti. U svom obrazloženju istaknula je kako HRT nije učinio dovoljno da zaštiti vrijednosni sustav većine tako što je u dječjem programu propagirao emisiju ‘Putovanje onkraj ulice’ te film ‘Istina o Jane’ u kojima se propagira homoseksualno pitanje.

Nedorečeno je pak ostalo što je točno u njezinom mišljenju vrijednosni sustav većine i je li ona ta koja je te većine glasnogovornik.

Foto: ezadar.hr
Posted on July 16, 2010

Leave a comment

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

Tweet
Buffer

Switch to our desktop site