FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Queer sportaši u velikom broju nastupili na turniru Düssel-Cup

objavljeno:

9. 04. 2015.
Queer sportaši u velikom broju nastupili na turniru Düssel-Cup

autor:Boris Vrdoljak

U Düsseldorfu je od 27. do 29. ožujka 2015. održan 9. međunarodni LGBTIQ turnir Düssel-Cup, na kojem je nastupilo čak 20 predstavnika i predstavnica qSPORT-a. Vesela sportska ekipa iz Zagreba natjecala se u badmintonu, ženskoj košarci, plivanju, odbojci na pijesku, trčanju i odbojci. U qSPORT-u su vrlo zadovoljni osvojenim 1. i 4. mjestom badmintonaša te 4. mjestom košarkašica, pogotovo imajući u vidu da se na Düssel-Cupu ove godine okupilo preko 700 sportašica i sportaša iz cijele Europe.

Vikend je bio posve ispunjen događanjima i aktivnostima – u petak je za sudionike iz istočne i jugoistočne Europe bio organiziran svečani prijem kod gradonačelnice Düsseldorfa Klaudije Zepuntke, razgledavanje grada te večera. Tijekom subote održavala su se sportska natjecanja, a navečer su se sportašice i sportaši zabavili i isplesali na velikom turnirskom partyju. Nakon bogatog nedjeljnog bruncha i pozdrava s ekipama iz drugih zemalja, uslijedio je povratak ekipe qSPORT-a kombijima u Zagreb.

Košarkašica Iva pohvalila je turnir i njegove organizatore: „Atmosfera je općenito bila super i to je sigurno odraz truda kojeg su organizatori uložili.“. Milica iz Beograda, koja se pridružila našoj košarkaškoj ekipi na Düssel-Cupu, također je vrlo zadovoljna cijelim turnirom, a posebno je pohvalila party i brunch.

Sudjelovanje na turniru motiviralo je ekipu qSPORT-a da nastave organizirati i prakticirati sportske aktivnosti s još više entuzijazma. qSPORT nastoji pružiti prijateljsko i poticajno okruženje u kojem se LGBTIQ osobe mogu baviti rekreativnim sportom bez straha od diskriminacije. Svi novi članovi uvijek su dobrodošli te informacije o treninzima i aktivnostima potražite na www.qsport.hr ili pošaljite upit e-mailom na [email protected].


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike