Zagreb Pride pozvao na sudjelovanje u organizaciji Povorke ponosa i Pride Weeka u Zagrebu

Gay pride

Zagreb Pride je i ove godine pozvao sve zainteresirane osobe na priključenje organizaciji zagrebačke Povorke ponosa i Pride Weeka.

Poziv možete pročitati u nastavku:

Koga tražimo?
Prijavi se ako si kreativna i odgovorna osoba spremna sudjelovati u demokratskom procesu odlučivanja, ako znaš i želiš raditi u timu i slažeš se s nehijerarhijskim načinom rada.

Kako se prijaviti?
Prijavi se tako da do 13.2.2015. preuzmeš i ispuniš obrazac za prijavu s naše web stranice http://www.zagreb-pride.net/, napišeš kratko motivacijsko pismo (do pola stranice) u kojem ćeš objasniti zašto želiš sudjelovati u ovogodišnjem Organizacijskom odboru Povorke Ponosa i/ili Pride Week timu i pošalješ ih na [email protected] s naslovom “Prijava OOPP/PW 2015″.

Zagreb Pride će sve prijave pročitati i javiti ti se u najkraćem roku.

Što je Povorka ponosa?
Povorka ponosa LGBTIQ osoba, njihovih obitelji, prijateljica i prijatelja je najvažniji godišnji prosvjed, demonstracija i javni politički skup lezbijka, gejeva, biseksualnih, transrodnih, transeksualnih, interseksualnih i queer osoba.

Što je Organizacijski odbor Povorke ponosa?
Organizacijski odbor Povorke ponosa (OOPP) je otvorena, nehijerarhijska i autonomna volonterska grupa koja u sklopu udruge Zagreb Pride osmišljava i stvara Povorku ponosa.

Što je Pride Week i Pride Week tim?
Pride Week tim je tim osoba koje zajednički dogovaraju, kreiraju i organiziraju Pride Week. Pride Week je tjedan sastavljen od kulturnih, edukativnih i zabavnih događaja. Cilj Pride Weeka je okupiti LGBTIQ osobe, inicijative i udruge kako bi zajedno stvorile zagrebački LGBTIQ festival.

Za one koji/e žele znati više:

OOPP će ove godine biti organiziran u timove (tim za temu Povorke, PR tim, Povorka tim i Pride Week tim) koji će na odvojenim i zajedničkim sastancima zajedno stvarati Povorku ponosa 2015. i Pride Week.

OOPP se bavi:
– temom Povorke
– PR kampanjom: izgledom promo materijala, proglasom, komunikacijom s medijima, vizualom i videom Povorke ponosa 2015.
– izgledom Povorke: rutom povorke, balonima i drugim “prajdovskim ukrasima” u Povorci
Pride Week tim se bavi:
– kreiranjem programa Pride Weeka – hoćemo li i koliko imati radionica, tribina, filmova, partyija i performansa
– koordinacijom događaja u Pride Weeku
– suradnjom s osobama, inicijativama i udrugama koje su spremne sudjelovati u kreiranju sadržaja Pride Weeka

Sastanci su obvezni za članove/ice OOPP-a. Za Pride Week tim preporučuje se dolazak na sastanke OOPP-a, no nije obavezan.

Leave a Reply