Zajednica braniteljskih udruga šibensko-kninske Županije LGBTIQ osobe usporedila s nametnicima

PRIOPCENJE-ZAJEDNICE-BRANITELJSKIH-UDRUGA-SIBENSKO-KNINSKE-ZUPANIJE

Kako doznajemo, zajednica braniteljskih udruga šibensko-kninske Županije je ranije prošlog mjeseca dala priopćenje za javnost kojega je potom prenio braniteljski-portal.

U uvodu priopćenja stoji kako udruge proizašle iz Domovinskog rata šibensko-kninske Županije najoštrije osuđuju izjave Zorana Milanovića i Predraga Matića Freda kojima su oni nemoralno, neosnovano i bez imalo srama objavili primanja 100% HRVI Đure Glogoškog i prozvali ga državnim parazitom.

Iz zajednice udruga ističu kako je cilj objavljivanja podataka kompromitacija hrvatskih branitelja i prikrivanje totalnog neuspjeha Vlade koja je svojim radom još više produbila jaz i mržnju prema određenim grupacijama hrvatskih građana.

Također, ističu da je objava primanja Đure Glogoškog nezakonita i protivna Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Zajednica udruga tako zahtjeva da saborski zastupnik Franko Vidović, kojeg u izjavi prozivaju za veleizdaju, iznese sva svoja primanja, kako u Saboru, tako i u odborima, kao i primanja članova uže obitelji po uzoru na “prozivanje” Đure Glogoškog.

Ono što je posebno zabrinjavajuće je sljedeći dio izjave kojeg prenosimo u cijelosti: “Nadalje, molimo ga da kao sudionik časnog Sabora RH pokrene inicijativu za objavu registara udbaša, kosovaca, pedofila. Homoseksualaca, ratnih dezertera, ratnih profitera, homoseksualaca i ostalih nametnika.”

Reći da je LGBTIQ zajednica nametnik te ju navesti, čak dva puta, rame uz rame s ratnim profiterima i pedofilima jest krajnje sramotno i za svaku osudu. Apsolutno je nejasno zašto braniteljske udruge smatraju da je LGBTIQ zajednica kriva za bilo koji od njihovih problema. Možemo se samo nadati da u sljedećim izjavama zajednica neće postati jedan od agresora Domovinskog rata ili krivac za smanjenje mirovina 100% HRVI-a.

Također, zabrinjavajuć je i zahtjev braniteljskih udruga za objavom registra s popisom LGBTIQ osoba jer, zajedno s prošlim dijelom priopćenja, podiže mogućnost za još većom netrpeljivošću prema zajednici te bi objava takvog registra bila protivna Zakonu o zaštiti osobnih podataka, kojeg je sama zajednica udruga spomenula.

Za kraj se može samo postaviti pitanje čime osoba, poput već navedenog Đure Glogoškog, u priopćenju ostvaruje naizgled veća prava na odredbe iz Zakona o zaštiti osobnih podataka, nego LGBTIQ zajednica na čiji se gubitak tih prava poziva u priopćenju braniteljskih udruga?

Leave a Reply