Predstava This Casting, Teatra Rugantino, 17.1 u KD Lisinski

unnamed

This Casting, predstava teatra Rugantino, će se u ove subote 17.1. s početkom u 20h održati u KD Lisinski.

Predstava This Casting dolazi kao kritika današnjeg vremena koje je temeljito estradizirano i gdje nas lavina reality projekata i kvizova u kojima hrvatska traži zvijezdu, hrvatska traži sebe i smisao postojanja emisija koje u svojoj bazi imaju selektivni ili eliminacijski koncept i koje su ostavile trajne posljedice na društvo.

Stvorena je pogubna ideja instant slave koja je razvila kult površnosti. Predstavom se postavlja pitanje “How low can we(you) go”?

Upravo se iz tih ideja, ističu u Teatru, rađa ideja o dijaboličnom castingu za fiktivnu emisiju u kojoj se do krajnjih granica testira očaj i spremnost odabranih da učine sve što se zahtjeva od njih. I sve to uz publiku koja i sama u jedom trenu dobije moć u ruke. Empatija, ako se i pojavi, slučajna je i prolazna.

Kroz likove triju djevojaka se otvaraju vrata ka preispitivanju zdravlja društva. Njihove se sudbine isprepliću u jednom ključnom trenu, a sve dok ih nadzire orvelijanski Veliki Brat.

Kolika je cijena dostojanstva? Koliko smo se spremni podati za malo slave i pristojan život? Ne brinite, nije ni važno, dokle god dovoljno glasno plješćemo budućnost svijetla.”

Leave a Reply