- Queer.hr - http://queer.hr -

Okrugli stol o kriminalizaciji širenja HIV-a

Posted By On July 9, 2010 @ 11:00 pm In Politika,Vijesti | No Comments

U Beču se 18. srpnja održava skup posvećen borbi protiv kriminalizacije neotkrivanja zaraženosti HIV-om te nenamjernog prijenosa organiziran je od strane NAM-a, udruge za informiranje o HIV-u/AIDS-u i udruge People Living with HIV (GNP+) te kanadske Pravne mreže za HIV/AIDS. Cilj ovog važnog sastanka je shvatiti kako dolazi do sudskog i pravosudnog progona osoba zaraženih HIV-om te saznati kako se ta složena pitanja rješavaju u međunarodnoj politici i kako se donose složeni zakoni koji reguliraju tu problematiku.

Inače, Beč je od 18. do 23. srpnja domaćin međunarodnoj konferenciji AIDS 2010, a najavljeno je više od 20.000 delegata.

Istog datuma inače izlazi nova verzija najopsežnije svjetske stranice s informacijama o HIV-u/AIDS-u, Aidsmap.com [1]. Osnivači te stranice kažu da će stranica sadržavati mnogo više interaktivnih alata te kao novost, e-atlas koji će imati mogućnost dijeljenja lokalnih informacija o HIV-u/AIDS-u te podataka o lokalnim organizacijama koje se bave tom problematikom.

Foto: snpf.co.sz


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/425/okrugli-stol-o-kriminalizaciji-irenja-hiv-a/

URLs in this post:

[1] Aidsmap.com: http://www.aidsmap.com/cms1038153.aspx

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.