FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Kontroverza u Gorgoni

objavljeno:

1. 06. 2010.

autor:U gradu je novo izdanje festivala koji već desetljećima (!) u osvrtima uzrokuje poplavu riječi poput „kontroverzno“ i „šokantno“, otkako je prvi Eurokaz održan 1987. kao dio kulturnog programa Univerzijade.

Tako su 2007. doveli kontroverznu predstavu Tito – stanoviti dijagram čežnje koja je prilikom svoje premijerne izvedbe u Bitoli uspjela prouzročiti ostavku makedonskog ministra kulture, a još 1991. doveli u istom festivalskom izdanju Annie Sprinkle (koja je između ostaloga uposlila tada mlađahnog nam Marija Kovača u razuzdanom izdanju sa zlatnim čizmicama), Franka B-a i Ron Atheya – obojica radikalni kazalištarci koji kombiniraju ranjavanje i iscrpljivanje tijela.

povezane vijesti

Ovogodišnje izdanje predstavlja vlastite produkcije poput predstave Njarabum, koja progovara o izopačenom odnosu prema hrani i tijelu, a bulimija i anoreksija izlaze na vidjelo kao bolesti perfekcionizma, odnosno pokušaj dosezanja ideala metafizičkih zakonitosti, ili Crkve, u kojoj propovijedi i plesne točke izvode slijepi izvođači; te međunarodni program u kojem gostuje i Marionetsko kazalište Youkiza iz Japana, projekta Šest stupnjeva koji je propitivanje pojma Apokalipse, te Bespredmetno, projekta o susretu čovjeka i robota.

Eurokaz ove godine ima i clubbing, uglavnom orijentiran prema spoju funka, etna i reggaea  te za kraj hip-hop – koncert Elementala, a svoje je mjesto našao i Confusion kolektiv.

Festivalski program odvijati će se u maratonskom izdanju od 2. do čak 27. lipnja, a izvedbeni dio festivala smješten je u dvorani Gorgona MSU-a.

Cijeli program možete pratiti ovdje: LINLINKLINK

Foto: Šest stupnjeva


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike