FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Roditelji ubijenog gej mladića Matthewa Sheparda će otputovati u Rusiju kako bi se obratili lokalnoj LGBTIQ zajednici

objavljeno:

22. 11. 2014.
Roditelji ubijenog gej mladića Matthewa Sheparda će otputovati u Rusiju kako bi se obratili lokalnoj LGBTIQ zajednici

autor:Roditelji ubijenog gej mladića Matthewa Sheparda će otputovati u Rusiju kako bi se obratili lokalnog LGBTIQ zajednici, javlja Pinknews.

Judy i Dennis Shepard otputovati će u Rusiju kako bi prisustvovali LGBTIQ film festivalu u Sankt Petersburgu koji je organiziran u čast njihovog sina koji je ubijen u Wyomingu 1998. godine.

S njima će putovati Michele Josue, razredna prijateljica njihovog sina i redateljica filma ‘Matt Shepard is a Friend of Mine’ (Matt Shepard je moj prijatelj).

Osim u Sankt Petersburg, obitelj Shepard će otputovati i u Moskvu, gdje se nadaju da će se sastati s članovima LGBTIQ zajednice i s roditeljima koji imaju LGBTIQ djecu.

Judy Shepard je rekla: “Ovdje se radi o obiteljima koje vole svoju djecu bez obzira na to što su. Kada bi obitelji LGBTIQ osoba pokazivale ljubav prema svojoj djeci, to bi činio i ostatak svijeta. Želim ih sve pitati, što ako je vaše dijete gej? Ako se ispostavi da je vaše dijete gej, da li ćete ga samo tako odbaciti od sebe?”

Dennis Shepard je na to dodao: “Putin je stvorio nezdravu atmosferu oko ljudi koji su LGBTIQ ili njihovi saveznici. Biti će potrebna barem jedna generacija kako bi se sve popravilo i kako bi LGBTIQ osobe dobile barem malo poštovanja kojeg zaslužuju.”

Michele je za kraj dodala: “Za sada govorimo u prazno. Veoma je važno da naš film vide u zajednicama koje prije nisu imale pristup.”

U nedavno objavljenoj knjizi, koja je oštro kritizirana od strane javnosti, stoji da je smrt Matthewa Sheparda zapravo pretprodaja narkotika koja je pošla po zlu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike