Australski zakon o bračnoj jednakosti odgođen

art-david-20leyonhjelm-620x349

Australski senator David Leyonhjelm rekao je kako će se njegov zakon o istospolnim brakovima morati odgoditi, ali da će se i dalje truditi uvođenju zakona u narednim tjednima ili mjesecima.

Gaystarnews javlja kako je Leyonhjelm, inače liberal-demokrat, rekao za jedne australske novine da će namjerno odgoditi donošenje ‘Freedom to Marry’ zakona. Naime, zakon je trebao biti donesen ovoga tjedna, ali ga je senator odlučio odgoditi zato što mu je tako savjetovano.

Rekao je: “Obje političke strane su mi sugerirale da je tempiranje zakona u ovom tjednu nije optimalno ako želim da zakon bude izglasan. Osim ako želim napraviti nešto simboličko, trebam pričekati. Nisam zainteresiran za simbolizam i želim pobijediti.”

“Zbog toga što sam nov u ovome, trebam prihvatiti savjet i odgoditi zakon za neko bolje vrijeme.”

Roney Croome, direktor Australian Marriage Equality, pozvao je ljude da što bolje iskoriste odgodu i lobiraju kod lokalnih političara.

Rekao je: “Potičem sve ljude koji podržavaju reforme da iskoriste odgodu i zovu urede lokalnih političara i senatora kako bi ih nagovorili da podrže bračnu jednakost.”

Leave a Reply