FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Producent video igre Dragon Age rekao kako je važno igračima dopustiti da igraju gej likove

objavljeno:

16. 08. 2014.
Producent video igre Dragon Age rekao kako je važno igračima dopustiti da igraju gej likove

autor:Producent popularne video igre ‘Dragon Age‘ rekao je kako je važno dati igračima izbor seksualnosti u video igricama, javlja Pinknews.

Cameron Lee, producent iz tvrtke Bioware, rekao je na Gamescom tribini da je zaprepašten činjenicom da su istospolni odnosi u video igrama i dalje kontroverzni.

Rekao je: “To je veoma važna tema. Tu se radi o ispunjenju nečijih fantazija. Vaše fantazije se mogu razlikovati od mojih po pitanju spola, roda, seksualnosti, rase, toga kako izgledate i što radite. Nećemo vas prisiljavati da budete već uređeni lik, da morate biti taj neki muškarac koji trči kroz svijet, izgleda kako mi želimo i hoda kako mi želimo. Svojim igračima dajemo čak mogućnost odabira glasa svojim likovima.”

“Zato mi je u potpunosti nejasna problematika oko odabira spola ili seksualnosti likova. Imamo tehnologiju kojom možemo omogućiti sve pa ne vidim razlog zašto vam ne bi mogli omogućiti drugačije fantazije.”

Prošlog mjeseca otkriveno je kako će u sljedećem nastavku igre ‘Dragon Age: Inquisition‘ postojati važan gej lik; Dorian.

Također, igrači igre Final Fantasy XIV su prošloga mjeseca održali virtualan Pride nakon što su istospolni brakovi uvedeni u serijal.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike