Anti-gej aktivisti dijelili lažne kondome na Pride-u u Vancouveru

10098205

Anti-gej aktivist, prerušen u sudionika povorke, dijelio je anti-gej letke na Vancouver Pride-u prošlog vikenda, javlja Pinknews.

Bill Whatcott, direktor anti-gej grupe ‘Kršćanski aktivisti istine’,je zajedno sa četvero drugih članova grupe prošetao Pride-om. Grupa se okoristila bannerom s natpisom koji promovira ‘Crkvu letećeg špageti čudovišta’ kako bi se uklopila u povorku.

Sudeći po Whatcottovom blogu, grupa je distribuirala 2500 ‘gospel kondoma za očuvanje života i duše’ po cijeloj povorci. Letci koje su dijelili su naizgled podsjećali na kondome, ali sadržavali su anti-gej poruke ispisane na unutarnjoj strani. ‘Kondomi’ su tako ustvrdili da su ‘svi ljudi anatomski heteroseksualni’ te da ‘tijelo nije stvoreno za sodomiju’.

Poruka je također sadržavala priču o bivšem gej muškarcu koji tvrdi da je spašen od svojeg ‘homoseksualnog života’ pomoću religije.

Whatcott je otišao toliko daleko da je izmislio pseudonim pod kojim se prijavio za dozvolu sudjelovanja u povorci. Također je izradio lažnu web stranicu i lažne brojeve telefona kako bi se njegova religijska grupa mogla njima poslužiti.

Jedan od organizatora povorke je rekao za Daily Xtra da se sve prijave za povorku skeniraju i pregledavaju. Kaže kako je Whatcottova prijava vjerojatno prošla nezapažena jer se ogranak ‘Crkve letećeg špageti čudovišta’ već prijavljivao za povorku ranijih godina.

Komentari na blogu su pretežito pozitivne naravi. A u jednom čak stoji: “Brilijantno napravljeno. Izgledali ste prigodno odvratno. Groteskno plesanje, položaj male torbice za novac, ružne boje, sad vidim kako vas neprijatelji nisu prepoznali. Nisam ni ja.”

Leave a Reply