FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Istraživanje pokazalo da pola inženjera mora skrivati svoju seksualnost na poslu zbog karijere

objavljeno:

21. 07. 2014.
Istraživanje pokazalo da pola inženjera mora skrivati svoju seksualnost na poslu zbog karijere

autor:Gotovo pola LGBTIQ inženjera mora skrivati svoju seksualnost na poslu, a neki su bili prisiljeni napustiti svoje profesije. Rezultati su to novog istraživanja Instituta za Inženjerstvo i Tehnologiju (IET) iz Velike Britanije, prenosi Gaystarnews.

Istraživanje pokazuje da 41.8% ljudi nije autano na poslu. Neki to drže u tajnosti jer se boje negativnih reakcija svojih kolega.  Jedan od ispitanika u istraživanju je rekao: “Pokušao sam svojim kolegama dati do znanja o svojoj seksualnoj orijentaciji, ali to je samo rezultiralo ismijavanjem”

Nekima su karijere uništene autanjem: “Trebao sam dobiti promociju i premjestiti se u drugu tvrtku, ali ništa od toga se nije dogodilo.”

Još jedan ispitanik je dodao: “Ponekad se mogu čuti homofobni komentari viših menadžera. To nikako ne šalje dobru poruku.”

Većina ih šuti o svojoj seksualnosti jer se ne žele osjećati neugodno i dovesti u pitanje svoje karijere. Kažu kako njihova seksualnost nije bitna za njihove karijere.

Lezbijke koje su sudjelovale u istraživanju veći problem pridodaju činjenici da su žene. Jedna je za istraživanje rekla: “Čini mi se kako nema pretjerane diskriminacije po pitanju toga što sam lezbijka. Veće mi probleme stvara činjenica da sam žena.”

U istraživanju je sudjelovalo i 17 trans* osoba od kojih je većina neautana. Neki su čak i potjerani van industrije bez mogućnosti povratka na prijašnje pozicije.

LGBTIQ inženjeri su naglasili kako je stereotip toga da je inženjerstvo posao za alfa mužjake doveo do tog problema. Mnogi homofobični zakoni također doprinose problemima, posebice kod zapošljavanja u drugim zemljama što uvelike šteti karijerama. Najveći problemi su u industrijama nafte i prirodnog plina.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike