FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Svjetski poznati umjetnici prikupljaju sredstva za festival hrvatske udruge u New Yorku

objavljeno:

13. 06. 2014.
Svjetski poznati umjetnici prikupljaju sredstva za festival hrvatske udruge u New Yorku

autor:Poznata platforma za promociju umjetnika u SADu podržava festival udruge Domino, Queer New York Arts International.

Paddle8, najveća online aukcijska kuća iz SAD-a tijekom lipnja organizira i posebnu aukciju povodom održavanja Povorki ponosa u tom mjesecu diljem svijeta. Aukcija „Pride sale“, koja se održava 14. lipnja, prikupljat će tako sredstva za LGBT umjetničke događaje u New Yorku. Među stotinama potencijalnih organizacija u New Yorku, odabrane su dvije za koje će se ovom aukcijom prikupljati sredstva. Jedna organizacija je rezidencijalni umjetnički program Fire Island, a druga organizacija je festival Queer New York International koji u New Yorku organizira udruga Domino iz Hrvatske. Ovo je svakako značajno priznanje za udrugu Domino te za program festivala Queer New York.

U zajedničkoj selekciji umjetničkog direktora Queer New York festivala Zvonimira Dobrovića i kuratora aukcije Matthewa Knighta, odabrani su radovi koji će se ponuditi na aukciji. U nizu zvučnih imena poput Keitha Harringa i Roberta Mapplethorpea, nalaze se tako i umjetnici s kojima Domino surađuje, poput Igora Josifova iz Makedonije, Tobarona Waxmana iz Kanade i Abela Aczona iz Španjolske. Njihovi će se radovi prodavati na aukciji, a prihod od prodaje će biti namijenjen ovogodišnjem Queer New York festivalu.

Queer New York Arts International ove se godine održava po treći put, u trajanju od 17. do 28. rujna, a na festivalu će ove godine iz Hrvatske nastupati Bruno Isaković, Ana Vnučec, Branko Brezovec, Siniša Labrović i Vlasta Delimar uz mnoge druge umjetnike iz svijeta poput Jana Martensa, Mor Shanija, Sujate Goal, Ive Dimcheva, Carlosa Franklina, itd. Festival također dodjeljuje tri financijske potpore koje nose ime Andre von Ah, u znak sjećanja na kuratora i suosnivača festivala, u iznosu od po 2.500 dolara američkim umjetnicima za nove predstave čime aktivno potiče lokalnu američku produkciju.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike