FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Najveći i najbogatiji Tjedan ponosa do sada

objavljeno:

4. 06. 2014.
Najveći i najbogatiji Tjedan ponosa do sada

Pride Week, u trajanju od 6. od 13. lipnja, najavljuje bogati program političkih, aktivističkih, kulturnih i zabavnih događaja koji će završnicu imati na Povorci ponosa, u subotu, 14. lipnja, s početkom u 14h na Trgu žrtava fašizma.

Tjedan se otvara izložbom “Naša strana povijesti” u petak, 6. lipnja 2014. u 19 h u galeriji Inkubator (Tkalčićeva 30, Zagreb). Na izložbi će se naći predmeti i fotografije s prijašnjih dvanaest povorki ponosa i prikazat će se evolucija manifestacije koja je od početnih 300 hrabrih građanki i građana narasla do prošlogodišnje povorke od 10.000 ponosnih sudionica i sudionika.

Nakon otvorenja izložbe, u hostelu Taban, Tkalčićeva 82 održat će se ZbeLeTron party povodom otvaranja Tjedna ponosa gdje će se za dobre beatove na partyju biti zaslužne ZbeLeTron DJ-ice Nora, P. Meister i TaMa.

Većina programa odvija se u Autonomnom kulturnom centru Medika (AKC Medika), u Pierottijevoj 11, a ostatak u suradnji s književnim klubom Booksa, net klubom MAMA i Studijom Smijeha. Program Tjedna ponosa uključuje filmske projekcije, radionice transparenata za 13. Povorku ponosa, godišnji susret i diskusija roditelja LGBT osoba “Mame u Mami”, speed-dating, turistički obilazak LGBT Zagreba, drag show, kviz o životnom partnerstvu, tribine i diskusije o homofobiji u sportu, sekularnosti i rodu te bogat svakodnevni noćni program. Cjelokupni program Pride Weeka-a pogledajte ovdje (KlikKlik).

Također, organizatori/ice pozivaju sve zainteresirane i motivirane na volontiranje na radionicama na Tjednu ponosa, od 6. do 13. lipnja 2014.

Vaša pomoć potrebna je kod sudjelovanja u radionici izrade transparenata i ostalih rekvizita, u pripremi prostora za razne sadržaje, kod prijevoza ljudi i stvari, dijeljenja promotivnih materijala te asistiranja članovima Organizacijskog odbora tijekom samog Pridea te bubnjanja. Prijave s imenom i brojem pošaljite na: [email protected].


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike