FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Književni natječaj udruge LORI: ‘Obojimo književnost duginim bojama’

objavljeno:

30. 04. 2014.
Književni natječaj udruge LORI: ‘Obojimo književnost duginim bojama’

Udruga LORI i Ribook knjižara kao glavni sponzor ponosno vas pozivaju da sudjelujete u književnom natječaju za najljepšu kratku priču s LGBTIQ tematikom; koji je otvoren od 11. travnja do 23. svibnja. Svi/e zainteresirani/e mogu poslati najviše 2 neobjavljene priče, ne duže od 500 riječi na e-mail adresu [email protected], s naznakom ZA KNJIŽEVNI NATJEČAJ.

Priču treba potpisati šifrom i poslati u jednom privitku, a u zasebnom privitku treba navesti svoje podatke: ime, prezime, dob, mjesto stanovanja, nekoliko riječi o sebi, svojim hobijima, ljubavi prema pisanju. Također, autori/ice trebaju naglasiti žele li da se njihove priče potpišu imenom i prezimenom ili pseudonimom. Pseudonimi ne smiju biti uvredljivi niti diskriminirajući.

Poslane priče ocjenjivat će i rangirati stručni žiri: Mima Simić, renomirana kritičarka, književnica, publicistica, dugogodišnja aktivistica za ljudska prava, prevoditeljica, rokerica i još mnogo toga; Suzana Tratnik, priznata slovenska spisateljica, prevoditeljica i publicistica, također vrlo angažirana zagovarateljica prava LGBT osoba, čije su knjige i kratke priče prevedene na dvadeset jezika a između ostalih na hrvatskom jeziku objavljen je i prijevod kratkih priča “U svojem dvorištu” (Kontra, 2011, prevela Ksenija Habek); te predstavnica LORI, Antonija Stojanović, voditeljica društvenog tima LORI i prevoditeljica, koja i sama ponekad “piskara”, uglavnom kratke priče.

Za autore/ice najbolje rangiranih priča naš je glavni sponzor, Ribook knjižara, pripremio poklon-izdanja knjiga, a LORI poklon-pakete raznih iznenađenja.

Nakon natječaja, u dogovoru sa zainteresiranim autorima/icama, priče će biti objavljene na internetskoj i Facebook stranici udruge LORI, a potom i u e-knjizi (pdf izdanje).

Sudjelujte u natječaju koji promovira LGBTIQ književnost: OBOJIMO KNJIŽEVNOST DUGINIM BOJAMA!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike