FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Ruski zastupnik predlaže uvođenje ‘moralne policije’

objavljeno:

3. 04. 2014.
Ruski zastupnik predlaže uvođenje ‘moralne policije’

Zastupnik u ruskom parlamentu pozvao je na osnivanje novog policijskog odreda, tzv. ‘moralne policije’ čiji bi zadatak bio borba protiv ‘gej propagande’, prostitucije i kockanja.

Vitaly Milonov, jedan od autora ruskog zakona o zabrani ‘gej propagande’, kazao je kako bi novi odred policije trebao biti posebno obučen kako bi se znao ‘nositi’ s gej osobama.

Moralna bi policija također bila zadužena za ‘progon’ onih koji na bilo koji način vrijeđaju moralne osjećaje vjernika.

U svojem pismu Ministarstvu unutarnjih poslova Milonov je napisao kako se proteklih godina u Rusiji pojavljuje zastrašujući trend niza prekršaja koji su na ovaj ili onaj način povezani s prijetnjom javnom moralu i tradicionalnim ruskim vrijednostima.

U pismu obrazlaže: ‘Uvođenje moralne policije bi u konačnici trebalo biti povezano s naknadnim pooštravanjem Kaznenog zakona kao i s kriminaliziranjem nekih odredbi Zakona o upravnom postupku’.

Milonov je političar odgovoran za zabranu ‘gej propagande’ u St. Petersburgu kojim je započeo trend koji je u konačnici rezultirao anti-gej zakonom na nacionalnoj razini.

U intervjuima Milonov je tvrdio kako je svrha zakona ‘zaštititi djecu od propagande ne-tradicionalnih vrijednosti’ te kako nema nikakve veze sa životima odraslih.

Ruski gej aktivist Ed Mishin reagirao je na prijedlog ruskog zastupnika kazavši kako ga u Rusiji više ništa ne može iznenaditi. Rekao je i kako misli da Putin trenutno neće amenovati formiranje ‘moralne policije’ zbog međunarodnog pritiska, ali kako za jednu, dvije, ili tri godine više ništa nije nemoguće.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike