FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Predsjednik Europskog parlamenta poručio afričkim državnicima: ‘Ukinite anti-gej zakone ili će uslijediti sankcije’

objavljeno:

1. 04. 2014.
Predsjednik Europskog parlamenta poručio afričkim državnicima: ‘Ukinite anti-gej zakone ili će uslijediti sankcije’

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz jučer je kazao afričkim državnicima kako bi sve zemlje koje imaju anti-gej zakone trebale biti automatski diskvalificirane od primanja novčane pomoći od Europske unije.

Schulz je jučer prisustvovao samitu između predstavnika EU i zastupnika Afričkog parlamenta, zakonodavnog tijela Afričke unije kojeg čine 53 afričke zemlje.

‘Zemlje s anti-gej zakonima predstavljaju neprihvatljivo kršenje temeljnih ljudskih prava’, upozorio je afričke zastupnike Schulz.

‘Sramotno je da u toliko zemalja osobe mogu biti strpane u zatvor zbog svoje seksualne orijentacije, a još je strašnije da u nekim zemljama mogu biti osuđene na smrt samo zbog svojeg izbora osobe koju vole’, kazao je predsjednik Europarlamenta u svojem obraćanju afričkim državnicima.

‘Protiv zemalja koje i dalje kriminaliziraju homoseksualnost, ili koje izglasavaju još represivnije zakone, bit će poduzete odgovarajuće mjere’, upozorio je afričke zakonodavce Martin Schulz.

Kazao je i kako će novac koji je bio namijenjen vladama pojedinih afričkih država biti preusmjeren organizacijama civilnog društva koje se u tim zemljama bore protiv diskriminacije i nasilja nad LGBT osobama.

‘LGBT prava su ljudska prava’, zaključio je predsjednik Europskog parlamenta.

Podsjećamo, Europski je parlament prošlog mjeseca izglasao rezoluciju kojom se predlaže izricanje sankcija Nigeriji i Ugandi zbog donošenja drakonskih anti-gej zakona (KlikKlik).

Tom je odlukom europski parlament potvrdio kako anti-gej zakoni u tim zemljama krše Sporazum iz Cotonoua kojeg su potpisale afričke, karipske i pacifičke skupine država s Europskom unijom, a koji predviđa financijska sredstva za te države radi njihove integracije u svjetsku ekonomiju.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike