Nagradnjača: Vodimo vas na izvedbu Joséa Navasa ‘Personae’

f3545c1d89232d7_file

U sklopu Queer Zagreb Sezone u subotu (15.ožujka) u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) održat će se izvedba ‘Personae’ suvremenog venezuelanskog koreografa.

Šest aspekata osobnosti prikazuje autorovu osobnu meditaciju o žudnji i božanskome, prisutnosti i odsutnosti, te o njihovim načinima preklapanja i stapanja.

Nastavljajući se na njegov prethodni solo, Miniatures (2008), nova predstava također istražuje odnos glazbe i solo izvođača u klasičnom formatu, rezultirajući intimnom i delikatnom izvedbom.

Personae se opisuje kao ‘predstava za odraslu publiku’, u kojoj zreli izvođač na vrhuncu svoje moći gledatelja vodi na putovanje uz glazbu Rachmaninoffa, Ravela, Verdija, Vivaldija i Patti Smith. Personae se poigrava našim gledateljskim očekivanjima, postavlja nas u određenim dionicama izvedbe u klasičnu voajersku poziciju, sudjelujući svojom intimom koju smo spremni otvoriti u procesu otkrivanja zatomljenih emocija, kamo nas Jose Navas precizno navodi.

Na određen način vrlo autoritativan pokret zahtijeva od gledatelja povjerenje i prepuštanje ovoj procesiji identiteta i transformacija.

José Navas je suvremeni koreograf i plesač rođen 1965. u Venezueli, gdje započinje plesno školovanje koje nastavlja u studiju Mercea Cunninghama u New Yorku, te potom seli u Montreal, gdje je 1995. osnovao Compagnie Flak. Autor preko 30 predstava, osvojio je niz nagrada, među kojima i prestižnu Bessie.

 

Želim na izvedbu!

Osvojite ulaznice za izvedbu slanjem odgovora na pitanje: “Koju je prestižnu nagradu osvojio José Navas?” s predmetom poruke “Želim na izvedbu!” na e-mail adresu [email protected] te sa svojim imenom u tijelu poruke do danas (14. ožujka) u 18 sati.
Dvoje sretnika osvojit će po dvije ulaznice za izvedbu u subotu (15.ožujka) u 20h u Zagrebačkom plesnom centru.

 

Leave a Reply