FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Papa Franjo posjetit će Ugandu kako bi izrazio počast mučenicima koji su odbili gej seks

objavljeno:

28. 02. 2014.
Papa Franjo posjetit će Ugandu kako bi izrazio počast mučenicima koji su odbili gej seks

Papa Franjo najavio je posjet Ugandi kako bi se poklonio katoličkim mučenicima koji su odbili gej seks s bivšim afričkim kraljem.

Poglavar Katoličke crkve za listopad je najavio posjet zemlji koja je nedavno donijela jedan od najtežih anti-gej zakona u svijetu. I dok druge zemlje izriču sankcije, Vatikan najavljuje posjetu i to kako bi blagoslovio krajnje homofobni kulturni običaj.

Ugandski premijer Amama Mbabazi potvrdio je kako je Papa prihvatio poziv za sudjelovanje u proslavi obilježavanja 50. godišnjice kanoniziranja ugandskih mučenika.

Mučenici su ubijeni između 1885. i 1887. godine po nalogu kralja Mwanga II. Za tog afričkog kralja najveće je poniženje bilo drskost mladića koji su se odbili odazvati njegovom pozivu na spolni odnos zbog čega ih je kralj dao pogubiti.

Navodno su kralja odbijali oni mladići kojima su katolički misionari propovijedali o opasnostima homoseksualnosti pa se stoga njihovo odbijanje seksa s kraljem tumači kao najveća žrtva zbog vjere zbog koje su proglašeni mučenicima.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike