FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

VIDEO: Pussy Riot napadnute i bičevane usred Sočija

objavljeno:

20. 02. 2014.
VIDEO: Pussy Riot napadnute i bičevane usred Sočija

Video snimka članica punk benda Pussy Riot napadnutih usred Sočija jučer se proširila Internetom i brzo izaziva zgražanje diljem svijeta.

Članice Pussy Riota napadnute su dok su pokušavale izvesti nastup u Sočiju ispod plakata koji oglašava Olimpijske igre. Video prikazuje kako se za vrijeme nastupa pojavljuju paravojne formacije Kozaka koje ih počinju vrijeđati, udarati i bičevati.

Video prikazuje i skupinu ljudi koja svjedoči incidentu bez ikakve intervencije.

Nakon što su izvukle gitaru i mikrofon pojavljuje se najmanje 10 Kozaka u pratnji nekolicine sigurnosnih službenika koji ih počinju udarati i špricati suzavcem.

Usprkos nasilju, članice benda pokušale su završiti s nastupom, pjevajući na ruskom: ‘Putin će vas naučiti da volite domovinu’. To je, čini se, dodatno isprovociralo Kozake koji tada počinju bičevima udarati članice Pussy Riota.

Članice punk benda stigle su u Soči ove nedjelje te su od tada uzastopce uhićivane.

Revolt javnosti izazvao je i glasnogovornik Međunarodnog olimpijskog odbora Mark Adams koji je kazao kako bi svaki prosvjed Pussy Riota za vrijeme Olimpijskih igara bio ‘u cijelosti neprimjeren’.

Podsjećamo, dvije članice Pussy Riota, Tolokonnikova i Alekhina, osuđene su u kolovozu 2012. godine na zatvorsku kaznu od dvije godine nakon što su održale anti-putinovski prosvjed u ruskoj pravoslavnoj crkvi. Na slobodu su puštene u prosincu prošle godine, nakon snažnog pritiska međunarodne zajednice.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike