FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Markićeva na samopromovirajućem hodočašću u BiH

objavljeno:

12. 02. 2014.
Markićeva na samopromovirajućem hodočašću u BiH

U jeku klasnih previranja u BiH, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru sutra će se održati predavanje ikone hrvatskog moralnog poduzetništva Željke Markić.

Ova medijsko-farmaceutska poduzetnica održat će predavanje na temu ‘Kako sam organizirala referendum?’ čime će nastojati ponuditi svoje moralno-poduzetničke aspiracije kao rješenje za socijalne nemire koji se već više od tjedan dana šire susjednom državom.

I dok političke i medijske elite, u strahu od mogućih posljedica, klasne nemire uporno pokušavaju interpretirati nacionalizmom, Željka Markić među klasno obespravljene građane i građanke donosi priče o svojim moralno-poduzetničkim naporima. Ostaje vidjeti kako će građani koji prosvjeduju protiv korupcijsko-privatizacijskih afera reagirati na predavanje hrvatske poduzetnice o njezinim prošlim i budućim političkim projektima.

Kako saznajemo od Sarajevskog otvorenog centra koji se za komentar obratio dekanu Filozofskog fakulteta u Mostaru prof. dr. Zoranu Tomiću, čini se da već postoji stupanj rezerviranosti prema predavanju hrvatske konzervativne vizionarke.

‘U povodu Vašeg e-maila, a u vezi gostovanja gospođe Željke Markić na našem Fakultetu u sklopu naših redovitih javnih tribina, potpuno razumijemo Vaše stavove i potencijalne strahove’, odgovorio je dekan.

‘No, budući da i mi na Fakultetu i u akademskoj zajednici promičemo otvorenost, kao što i Vi radite, smatramo da nitko unaprijed nije ‘osuđen’ da ne bi mogao iznijeti svoje stavove i mišljenja’

‘Bilo kakvo ograničenje sloboda govora i izražavanja, kao tekovinu Opće deklaracije UN o ljudskim pravima, Međunarodnog pakta o pravima i slobodama, Europske konvencije o ljudskim slobodama i pravima, našeg Ustavu BiH i pozitivnim zakonima, vodilo bi nas u preventivnu cenzuru. Mi vjerujemo da vi isto tako niste ni za kakav oblik cenzure i da ste za promociju slobodu govora i izražavanja’, diplomatski je kazao Tomić.

I dok mnogi govore o revoluciji koja se trenutno događa BiH, upitno je na kakav će prijem naići gostovanje predvodnice regresivnih društvenih tendencija.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike