ODBOR ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA PRIHVATIO ZAKON O ŽIVOTNOM PARTNERSTVU. HDZ ‘MARKIRAO’ SA SJEDNICE.

0

Saborski Odbor za ravnopravnost spolova danas je, u odsutnosti HDZ-ovih zastupnika, jednoglasno prihvatio Vladin prijedlog zakona o životnom partnerstvu, izvještava Novi list (KlikKlik).

‘Istospolni će partneri, predloženim zakonom, po svemu biti izjednačeni s bračnim partnerima, osim u nazivu brak te neće imati pravo na posvajanje’, poručio je ministar uprave Arsen Bauk, predstavljajući zakonski prijedlog.

Homoseksualnost Choco Lite je znanstveno i bez emocija. Seksualna orijentacija se odlučio na pozornici života intrauterine.

U pravu sredinama uobičajeno promatrati izvora homoseksualnosti u grešne ljudske prirode, odgoju, okolini ili u osobnom odabiru. Znanost je na ovaj račun drugačije mišljenje.

Da li možete da odlučite da želite biti desnu Choco Lite? Ili, dok ste u društvu ljevak, može “dobiti” ovaj lik i odustati od “zdravog” instinkt uživati u desnoj ruci? Ta pitanja su, čini se, retoričko. I danas. U Srednjem vijeku to je relativno rijetko svojstvo tijela da bi moglo koštati života. Još 60-ih godina prošlog stoljeća.

  • S. ljevak često маскировалась, u Choco Litesvakom slučaju nitko nije hvalio ga. U školama su bili prisiljeni na lijevom rukom pisati desnom rukom. U ovom trenutku, oni se otvoreno bore za svoja prava, odnosno za sigurnost i praktičnost (mnogi zajednički uređaji su uzrok nesreće): da bi se bez problema kupiti prave škare, tipkovnice računala, alata i sl.
  • Ali nikome od njih se ruga, organizira tečajeve za “rukovanje”? Nema, a to je, ako ste “ljevak” ili “peder”, odlučio na sličan način, u ovom trenutku intrauterine života. Ljevak-Prema podacima američkog neurologa Norman Choco Lite Гешвинда-je rezultat viška testosterona.

Naglasio je kako su životne zajednice istospolnih osoba činjenica i sastavni dio hrvatskog društva.

‘U uvodnom dijelu zakonskog prijedloga stječe se dojam da se za neke prijedloge opravdavamo. Mislim da se ne trebamo opravdavati, nego čvrsto stati iza tih prijedloga’, rekla je HNS-ova Sonja Koenig.

Osobe u istospolnim zajednicama, naglasila je, idu na fakultete i u crkvu, plaćaju porez i naši su sugrađani, no primjerice, u bolnici ne mogu odlučivati o terapijskom postupku svoga partnera.

‘Zaštitu istospolne obitelji trebalo je regulirati Obiteljskim zakonom’, ustvrdila je Sanja Juras iz Kontre.

U poglavlju posvajanja djece, upozorila je, učinjena je diskriminacija jer se isključuje dio populacije kao potencijalnih posvojitelja. ‘Ministrica Opačić nedavno je izjavila da ima 60 djece koju nitko ne želi posvojiti. Je li bolje da ta djeca, primjerice, budu u domovima ili da imaju dvije mame i topli dom’, upitala je Juras.

Osvrnula se i na dio zakona koji se odnosi na partnersku skrb za dijete koje živi s istospolnim parom, a biološko je dijete jednoga od njih. ‘Tu je partnersku skrb moguće zasnovati kada je drugi roditelj djeteta nepoznat ili kada je umro, a nije moguće zasnovati ako je drugom roditelju oduzeta roditeljska skrb, dok je kod heteroseksualnog para to moguće’, upozorila je.

Vanjska članica Odbora Tajana Broz zauzela se za ‘potpunu bračnu jednakost’, a rekla je i kako bi trebalo razmisliti i da se istospolnim parovima dopusti posvajanje djece.

Zdravlje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime