FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Putin tvrdi kako se u nekim zemljama razmišlja o legalizaciji pedofilije

objavljeno:

20. 01. 2014.
Putin tvrdi kako se u nekim zemljama razmišlja o legalizaciji pedofilije

U obrani anti-gej zakona ruski je predsjednik kazao za BBC kako neke zemlje razmišljaju o legalizaciji pedofilije. Kazao je i kako privatno poznaje gej osobe.

I ja znam neke ljude koji su gej,’ Putin je rekao u intervjuu za BBC, ‘U prijateljskim smo odnosima‘.

Putin je u intervjuu još jednom ponovio tvrdnju kako LGBT osobe nisu diskriminirane u Rusiji iako Rusija nema posebne zakone koji zabranjuju diskriminaciju LGBT osoba.

‘Oni mogu raditi što hoće, ali ruski narod ima svoj kulturni kod i svoje tradicije’, kazao je Putin.

‘Čini mi se da ovaj zakon kojeg smo usvojili ne šteti nikome. Štoviše, gej osobe se ne mogu osjećati manje vrijednima jer ne postoji profesionalna ili socijalna diskriminacija protiv njih.

‘Kada ostvare velike uspjehe – primjerice Elton John – on je izvanredna osoba, ugledni glazbenik i milijuni naših ljudi ga iskreno vole, bez obzira na njegovu seksualnu orijentaciju’.

Putin je kazao kako su zakoni o zabrani gej propagande u Rusiji bili nužni  jer su neke zemlje raspravljale o legalizaciji pedofilije.

‘Pažljivo pročitajte naš zakon i obratite pozornost na njegovo ime. Zakon zabranjuje propagiranje pedofilije i homoseksualnosti. Postoje zemlje, uključujući i neke europske, gdje se raspravlja o legalizaciji pedofilije. Javno razgovaraju o tome, u parlamentima’, kazao je Putin.

Ipak, Putin je rekao da sprotaši i navijači na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju koji budu prosvjedovali protiv anti-gej zakona neće biti kazneno progonjeni.

‘Prosvjedne akcije i propaganda su ponešto različite stvari’, objasnio je Putin. ‘Iako slične, iz pravne perspektive prosvjedovanje protiv zakona nije isto što i propagiranje homoseksualnosti ili pedofilije’.

Usprkos Putinovom obećanju, jutros je uhićen muškarac koji je u znak prosvjeda protiv anti-gej zakona razvio duginu zastavu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike