FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Europski obiteljaši kreću u križarski rat protiv ljudskih prava

objavljeno:

17. 01. 2014.
Europski obiteljaši kreću u križarski rat protiv ljudskih prava

Nekoliko tisuća osoba u subotu popodne sudjelovalo je na rimskom skupu ‘za obranu tradicionalne obitelji’.  Skup je organizirala talijanska organizacije “Manif pour tous Italia”, sestrinska udruga iste inicijative koja je u francuskoj prosvjedovala protiv istospolnih brakova.

Prosvjedovali su protiv prijedloga Zakona o homofobiji oko kojeg se trenutno vodi rasprava u talijanskom parlamentu.

‘Taj zakon utire put za ozakonjenje gej brakova i dozvolu posvajanja djece istospolnim parovima’ , kazao je glasnogovornik talijanskoga Manif pour tousa, Philip Savarese.

Dodao je i kako prijedlog Zakona o homofobiji dovodi u pitanje dva ustavna načela: slobodu izražavanja i prirodnu obitelj.

Na rimskom trg Santi Apostoli nazočili su i neki talijanski političari, predstavnici Katoličke crkve i drugih religija te članovi laičkih i katoličkih udruga.

Okupljeni prosvjednici kazali su kako ‘nisu protiv nikoga, već da samo brane neupitno pravo djeteta da raste s ocem i majkom’.

Zakon o homofobiji uveo bi zločin iz mržnje prema LGBT osobama kao otegotnu okolnost prilikom izricanja kazne. Ipak, prosvjednici su kazali: ‘Ako se predloženi zakon usvoji, onda je u opasnosti obitelj i samo društvo’.

Skupu je nazočila i talijanska političarka Eugenia Roccella koja je kazala kako homofobija nije žuran problem te kako su takvi zakoni u drugim zemljama ‘prouzročili društvene i gospodarske troškove’.

Manif pour tous najavila je nove prosvjede za 2. veljače u Parizu i Lyonu, a mobilizira građane i u Bruxellesu, Madridu i Rimu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike