FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Francuska: Vođa mladih ekstremno desne stranke poziva na uvođenje anti-gej zakona

objavljeno:

10. 01. 2014.
Francuska: Vođa mladih ekstremno desne stranke poziva na uvođenje anti-gej zakona

25-godišnja zvijezda u usponu francuske ekstremno desne stranke Nacionalna fronta jučer je kazao kako su negativna izvješća o posljedicama anti-gej zakona u Rusiji ‘potpuna besmislica’.

Julien Rochedy predvodnik je mladeži ove ekstremno desne parlamentarne stranke koji je u jučerašnjem radijskom intervjuu pozivao na zabranu gej propagande u Francuskoj.

„Ono što ja znam jest da zakon zabranjuje LGBT propagandu u školama. To je njihov prioritet i da, volio bih isto vidjeti i u Francuskoj“, odlučan je mladi desničar.

„Zašto ne bismo uveli takav zakon? I zašto bi ga primjenjivali samo u školama, zašto ne i na ulicama?“, pita se Rochedy.

Kada je novinarka suočila mladog desničara sa statistikama o uhićenjima, ubojstvima i samoubojstvima nakon uvođenja ruskog anti-gej zakona, Rochedy je samo kazao su to ‘potpune besmislice’.

Francuski mediji Rochedyja nazivaju ‘lijepim nazadnjakom’ koji dolazi na sve utjecajnije pozicije unutar ekstremno desne stranke Nacionalna fronta. Često istupa u medijima kada se raspravlja o socijalnim pitanjima zbog svoje sposobnosti da privuče mlade glasače.

Stranka se oporavlja nakon što je pretrpjela veliki gubitak prošle godine kada je u Francuskoj uvedena bračna jednakost.

Predsjednica stranke Marine Le Pen nije krila svoje stavove o istospolnim brakovima: „U potpunosti se protivim gej brakovima i mislim da ionako samo manjina to podupire“.

Dodala je: „Gej prideovi i njihovo marširanje u pravilu su provokacije protiv ostalih ljudi, uglavnom katolika“.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike