FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Talijanski Demokrati predlažu životno partnerstvo za sve

objavljeno:

20. 12. 2013.
Talijanski Demokrati predlažu životno partnerstvo za sve

Prošloga je tjedna novoizabrani glavni tajnik stranke Talijanski Demokrati Matteo Renzi predložio zakonsko priznavanje istospolnih parova u okviru instituta životnog partnerstva.

Prijedlog zakona sličan je onom kojeg je prošlog tjedna usvojila i hrvatska Vlada, ali s jednom razlikom – bio bi otvoren i za raznospolne parove.

Talijanski Demokrati su vodeća talijanska parlamentarna stranka lijevog centra, a njihov prijedlog zakona omogućio bi gej i strejt parovima da pred matičarom registriraju svoje partnerstvo.

S obzirom na visoku zastupljenost konzervativne desnice u talijanskom parlamentu, Zakon o životnom partnerstvu neće parovima omogućiti pravo na posvajanje djece, međutim iz stranke najavljuju mogućnost revizije ovog dijela zakona u budućnosti.

Nacrt zakona bit će objavljen kroz nekoliko dana, a Renzi tvrdi kako će zakon slijedeće godine stupiti na snagu.

Odbor za pravosuđe talijanskog senata razmatra nekoliko zakona kojima bi se uredili odnosi istospolnih parova – dva zakona bi omogućila potpuno izjednačavanje s raznospolnim parovima, odnosno uvođenje bračne jednakosti, dok bi tri omogućila registriranje životnog partnerstva za heteroseksualne i gej parove.

Posljednje istraživanje javnog mnijenja pokazalo je kako čak 77 posto talijanskih građana i građanki podupire zakonsko priznavanje istospolnih veza.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike