FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

ZbeLeTron predstavlja Lez of the Year – Zbelica 2013.

objavljeno:

19. 12. 2013.
ZbeLeTron predstavlja Lez of the Year – Zbelica 2013.

ZbeLeTron i ove godine nastavlja tradiciju dodjele nagrada za doprinose kreativki iz područja aktivizma i kulturnog izričaja u svrhu vidljivosti, osnaživanja i zagovaranja prava lezbijki, biseksualnih i trans žena te queer pučanstva općenito. Nagradu će, kao i prošle godine, dodijeliti sama LGBTIQ zajednica koja će u Prostoru do 21. prosinca lovorikama zasuti jednu kreativku, skupinu ili inicijativu uz dvije utješne nagrade. Ujedno, večer Lez of the Year biti će idealna prilika da se zajedno prisjetimo ključnih hrvatskih lezBijskih trenutaka i ostvarenja u minuloj godini.

Za Zbelicu 2013. nominirane/i su: LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta AUT, bend U pol’ 9 kod Sabe, bend Žen, LeZbor, medijski aktivistički poduhvati Karle Horvat Crnogaj i Milene Zajović te Mime Simić, književnice Nora Verde i Ivana Kovačić, te dva društvena događaja: Butch please! portala Queer.hr i Lezbijski speed dating iz pretprograma Zagreb Pridea. Glasati za nominirane možete ovdje (KlikKlik) te na samom događaju u Prostoru do.

Uz naše voditeljice i njihove goste prisjetite se svih onih supercura za kojima ste slinili, plakali, palili televizore, plesali uz zvukove na radiju, stalkali na Facebooku, na čije ste koncerte išli, … a upravo će vaši glasovi odlučiti koju su događaji oblikovali lezbijsku svakodnevnicu u 2013. te koga ćemo s posebnim interesom u narednoj godini pratiti. Osim nastupa bendova Žen i Seven Mouldy Figs, posjetiteljice i posjetitelje će nakon ceremonije priznanja lezBijskog trenutka godine zabavljati DJane Pedo (PlesnjaQ) i DJane Nori Gnom (ZbeLeTron).

ZbeLeTron uskoro navršava petu godišnjicu djelovanja, prvotno zamišljen kao prostor za druženje lezbijki, bi i trans žena uz poticanje ženskog glazbeno-vizualnog stvaralaštva i DJ-anja pod geslom „Cure mogu jednako dobro, ako ne i bolje!“. Od sredine 2013. godine ZbeLeTron je službeno registriran kao udruga.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike