FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

“Merlinka” – peti međunarodni festival LGBT filma u Beogradu

objavljeno:

27. 11. 2013.
“Merlinka” – peti međunarodni festival LGBT filma u Beogradu

Peti Međunarodni festival LGBT filma „Merlinka“ održavati će se u Beogradu od 12. do 16. prosinca u Velikoj sali Doma omladine. Slogan ovogodišnjeg festivala je „Život je kabare“ i promovira ideju da je uprkos homofobiji, nasilju, netoleranciji i diskriminaciji život lijep i pun lijepih događaja za pamćenje, od kojih su neki završili i na filmskom platnu.

Ove godine Gej lezbijski info centar i Dom omladine Beograda, kao organizatori festivala, pripremili su bogat program koji sadrži 55 kratkih, igranih i dokumentarnih filmova iz preko 25 zemalja sveta. Među njima treba posebno izdvojiti belgijski film „Mixed Kebab“ o mladom Turčinu koji odlučuje živjeti s drugim muškarcem umjesto da se oženi, američki dokumentarac„I am Divine“ o legendarnom Glennu Milsteadu poznatijem kao Divine, zvijezdi ranih radova Johna Watersa, turski dokumentarac „My Child“ o roditeljima LGBT dijece i njihovom aktivizmu u Turskoj, grčki igrani film „The Guide“ o turističkom vodiču koji vodi grupu studenata arhitekture kroz Atenu, španjolski igrani film „For 80 days“ o ljubavi dvojice prijatelja iz mladosti između kojih se javlja ljubav poslije 50 godina, izraelski igrani film „Snails in the Rain“ o mladom studentu koga progoni anonimno ljubavno pismo koje mu je poslao drugi muškarac, njemački dokumentarac „Rent Boys“ o muškim seksualnim radnicima iz Berlina u režiji Rose von Praunheim i mnogi drugi.

Merlinka festival svake godine dodeljuje nagradu „Dorotina cipelica“ za najbolji kratki film. Detaljniji program dostupan je ovdje (KlikKlik).

Nakon Beograda, Merlinka festival će u 2014. godini gostovati u Sarajevu i Podgorici.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike