FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Danas počinje međunarodni simpozij ‘Društvo diskriminacije’

objavljeno:

27. 11. 2013.
Danas počinje međunarodni simpozij ‘Društvo diskriminacije’

Danas počinje međunarodni simpozij “Društvo diskriminacije” u organizaciji Kluba studenata sociologije ‘Diskrepancija’ koji će se od 27. - 30. studenog 2013. održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Simpozij će se sastojati od panel diskusija, studentskih izlaganja, filmske večeri, ali i tuluma sociologa na kraju simpozija.

Diskriminacija na osnovu seksualnog identiteta važan je dio ovog simpozija pa vas na tu temu očekuje nekoliko izlaganja:

U petak 29. studenog s početkom u 11:30 sati Ena Grbović održat će izlaganje na temu položaja LGBT osoba u Crnoj Gori. Odmah nakon toga o životima lezbijki u Srbiji govorit će Marija Radoman, a Vildana Džekman osvrnut će se na diskriminaciju LGBT osoba u Bosni i Hercegovini.

Marko Jurčić, Natalija Labavić i Ana Bandalo održat će u petak izlaganje o strategijama borbe protiv dikriminacije LGBT osoba s početkom u 15:30 sati. O diskriminaciji i nasilju nad LGBT osobama u Hrvatskoj govorit će Marina Milković od 16:00 sati, a nakon njezinog izlaganja Matea Popov govorit će o roditeljskom prihvaćanju djeteta kao lezbijke ili geja.

O seksualnim identitetima, dočeku generala Ante Gotovine i Mladena Markača te javnom gej seksu na Zapadnom kolodvoru u Zagrebu govorit će Darko Vinketa u subotu u 16:00 sati.

Cjelokupni program simpozija dostupan je ovdje (KlikKlik).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike