FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Video: QueerSport Weekend u Zagrebu

objavljeno:

22. 11. 2013.
Video: QueerSport Weekend u Zagrebu

U sklopu QueerSport Weekenda, održanog 8-10. studenog u Zagrebu u organizaciji qSPORT-a, održane su brojne sportske i zabavne aktivnosti, ali i informativni sadržaji i ozbiljnije rasprave o problemima s kojima se susreću LGBT osobe u sportu.

Sudionice i sudionici međusobno su podijelili svoja iskustva o izazovima u pokretanju i provođenju LGBT sportskih inicijativa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Održana je i diskusija „Žene u LGBT sportu i u sportu općenito“ na kojoj su istaknuti primjeri diskriminacije žena u sportu u svijetu i u Hrvatskoj. Mnoge sudionice diskusije podijelile su s ostalima svoja iskustva, a zatim se zajednički krenulo u predlaganje određenih akcija u cilju borbe protiv diskriminacije žena u sportu u Hrvatskoj te poticanja većeg sudjelovanja LBT žena na međunarodnim LGBT sportskim turnirima.

Održane su i brojne sportske aktivnosti; treniralo se na plivačkom bazenu i na badmintonskim terenima, održan je ženski košarkaški turnir na kojem su sudjelovale i košarkašice iz Beograda, pokrenuta je nova sezona tečaja Ples za sve, a održani su i uvodni sati za nove aktivnosti qSPORT-a: pletenje i stretching. Otvorena je i izložba „Dva muškarca i jedan otok – gej vjenčanje na Visu“ u LGBT centru.

U videu pogledajte kakva je bila atmosfera na QueerSport Weekend-u.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike