FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Danas se održava panel “TransAkcija”

objavljeno:

20. 11. 2013.
Danas se održava panel “TransAkcija”

LGBTIQ inicijativa Filozofskoga fakulteta AUT, u suradnji s udrugom za promicanje i zaštitu prava transrodnih i transeksualnih osoba Trans Aid Croatia, vas poziva na panel TransAkcija koji će se održati 20.11.2013. u 19.30 u dvorani D6 Filozofskoga fakulteta.

Svake godine 20.11. obilježava se međunarodni Dan sjećanja na transrodne osobe koje su pretrpjele neki oblik nasilja [eng. Transgender Day of Remembrance] kojim se nastoji upozoriti na netrpeljivost i diskriminaciju s kojima se transrodne osobe suočavaju u različitim područjima života. Transfobija zadire u sve pore društva, a na žalost, ni obrazovni sustav nije iznimka. Što znači biti trans student /- ica, učenik /- ica ili profesor /- ica / zaposlenik /- ica? S kojim se poteškoćama transrodne osobe susreću u školi / na fakultetu i na radnome mjestu? Kako izgraditi siguran prostor u školama i na fakultetima za sve nas i biti podrška nama bliskim transrodnim osobama?

Na panelu će govoriti Ari Kajtezović (supredsjednik udruge Trans Aid Croatia), Saša Iris Pavan (članica uduge Trans Aid Croatia), Noa Pintarić (supredsjednik udruge Trans Aid Croatia) i Diana Bekavac (partnerica transrodne osobe i aktivistkinja).

Facebook event dostupan je ovdje (KlikKlik).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike