FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Pucnjava ispred gej kluba u Moskvi

objavljeno:

18. 11. 2013.
Pucnjava ispred gej kluba u Moskvi

Dvojica muškaraca započela se pucnjavu ispred gej kluba u Moskvi s noći od subote na nedjelju. Nasreću, nitko nije ozlijeđen u pucnjavi.

Muškarci su navodno počeli maltretirati zaštitare ispred ulaza u klub oko 5 sati ujutro te su zatim pokušali nasilno ući u klub. Kada su ih zaštitari spriječili od ulaska u klub, napadači su izvukli vatreno oružje i započeli paljbu.

Vlasnici kluba kazali su kako vjeruju da je napad bio „ekstremistički čin mržnje i netrpeljivosti prema osobama koje pripadaju jednoj određenoj društvenoj skupini“. Upozoravaju kako je ovaj napad samo posljednji u nizu provokacija za koje vlasnici kluba vjeruju da su izraz nastojanja da ih se iseli iz prostora kluba. Vlasnici vjeruju kako napadači imaju financijsku motivaciju za napad.

Sigurnosne kamere snimile su pucnjavu, a snimke su predane policiji. Ipak, vlasnici kluba nemaju povjerenja u rusku policiju. Kažu da su i prije prijavljivali incidente policiji i lokalnim vlastima i tražili da prekinu agresivne ispade usmjerene prema posjetiteljima kluba. Do sada nisu dobili odgovor od ruskih državnih tijela.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike