FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Nagradnjača: Vodimo vas na „9. Festival novog cirkusa“

objavljeno:

18. 11. 2013.
Nagradnjača: Vodimo vas na „9. Festival novog cirkusa“

U vrijeme kad koncept Europske unije obećava zajedništvo, europski je istok i dalje egzotično mjesto koje najmanje poznajemo. U snažnoj opoziciji novih i tradicionalnih cirkuskih izričaja koje u našoj predodžbi često dijeli željezna zavjesa, 9. Festival novog cirkusa otkriva što se stvara u sjeni te ograde. (KlikKlik)

Od 20. do 24. studenoga s umjetnicima iz Češke, Grčke, Makedonije/Francuske, Njemačke, Slovenije i Hrvatske otkrivamo suvremeni cirkus Istočne Europe. U konferencijskom dijelu programa problematiku profesionalnih cirkuskih produkcija u istočnom kontekstu razmatramo s gostima iz Poljske, Mađarske i Srbije.

Možda baš zato što je na međunarodnim adresama koje prezentiraju suvremene cirkuske adute često ignoriran dio kontinenta, istok Europe u sjeni se razvijao neopterećen zapadnoeuropskim cirkuskim trendovima, stvarajući tako vlastite estetike, ali i tehnike. Često ga karakterizira grubost i sirovost izraza, autodidaktička kreativnost i inovativnost, dubinski ogoljela introspekcija umjetnika i političnost angažmana.

U vremenima krize, kad se granice Europske unije opako tresu, a istodobno u godini u kojoj je i Hrvatska u istu ušla, Festival novog cirkusa s ponosom posvećuje svoj program upravo europskome istoku. Sudeći prema ljestvama, koje umjetnici u ovogodišnjoj selekciji često koriste (taj se rekvizit kao motiv pojavljuje u čak tri produkcije), čini se da im je eminentno upravo ono što se uz ljestve najčešće vezuje – posvećenost fizičkih radnika i postupno uspinjanje radi dosizanja inače nedokučivih mjesta. Krenimo dakle prema gore!

Želim na predstavu!

Osvojite ulaznice za 9. Festival novog cirkusa slanjem odgovora na pitanje: “Kome Festival novog cirkusa posvećuje svoj ovogodišnji program?” s predmetom poruke “Želim na Festival novog cirkusa!” na e-mail adresu [email protected] te sa svojim imenom u tijelu poruke do sutra (utorak) u 17 sati.

Dvoje sretnika osvojiti će po dvije ulaznice za 9. Festival novog cirkusa. Program Festivala pročitajte ovdje (KlikKlik)


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti




Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop




Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike