FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Udruga Domino predstavlja dokumentarnu dramu “SEDAM”

objavljeno:

15. 11. 2013.
Udruga Domino predstavlja dokumentarnu dramu “SEDAM”

SEDAM je revolucionarna dokumentarna drama koja se temelji na intervjuima sa sedam aktivistica za prava žena iz svih dijelova svijeta, a čije teške životne priče predstavljaju nevjerojatan izvor inspiracije: Ferida Azizi (Afganistan), Inez McCormack (Sjeverna Irska), Marina Pisklakova-Parker (Rusija), Annabella de Leon (Gvatemala), Mukhtar Mai (Pakistan), Mu Sochua (Kambodža) i Hafsat Abiola (Nigerija). Žene predstavljene u drami s uspjehom su prošle brojne prepreke kako bi promijenile živote u svojim zemljama.

Drama je režijski osmišljena tako da glavne uloge preuzimaju utjecajni pojedinci iz javnog života države u kojoj se izvodi pa svako čitanje stvara potpuno jedinstveni ansambl.

Nakon šest godina putovanja po cijelom svijetu, međunarodna senzacija, predstava Sedam, dolazi u Hrvatsku. Udruga Domino predstavlja prvu hrvatsku premijerku Jadranku Kosor, ministricu kulture Andreu Zlatar Violić, zatim Sanju Sarnavku, predsjednicu udruge B.a.b.e., glumicu Kseniju Pajić, novinara Aleksandra Stankovića, prvu intendanticu u povijesti hrvatskog kazališta Mani Gotovac i člana kraljevske obitelji iz Nigerije Princa Walea Soniyikia kao glumce u revolucionarnoj dokumentarnoj drami Sedam.

Javno čitanje ove dokumentarne drame održat će se u subotu 23. studenog u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu u dvorani Gorgona s početkom u 20:30 sati.

Dramu je do sad čitalo već više od 500 političara, aktivista i glumaca diljem svijeta. Među njima i oskarovka Maryl Streep, ali i članovi Europskog parlamenta te Ministri Švedskog kabineta. Američka Državna tajnica Hillary Clinton u New Yorku je 2010. godine dala uvodni govor. „Drama vrlo snažno ocrtava kako je sedam hrabrih žena promijenilo svoje društvo na bolje. Riječ je o uspostavi mira, borbi protiv korupcije i suzbijanju nasilja nad ženama“ rekla je Clinton.

Priče žena iz drame Sedam predstavljaju portal kroz koji publika ima mogućnost iskusiti raznovrsnost kultura dok istovremeno svjedoči kako je sedam drugačijih žena riješilo naizgled nemoguće životne probleme. Dramu je napisalo sedam nagrađivanih dramskih autorica: Paula Cizmar, Catherine Filloux, Gail Kriegel, Carol K. Mack, Ruth Margraff, Anna Deveare-Smith i Susan Yankowitz.

Turneju scenskih čitanja dramskog teksta Sedam inicirala je i producirala nagrađivana dramska spisateljica, glumica i producentica Hedda Krausz Sjögren u Švedskoj 2008. godine. Drama Sedam do sada je izvedena u 13 zemalja i okupila oko 20 tisuća ljudi, od Švedske do Afganistana. Hrvatska premijera održava se u sklopu Queer Zagreb Sezone pod platformom This is a Domino project.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike