FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Poziv na premijeru predstave “Sinu bez snova”

objavljeno:

13. 11. 2013.
Poziv na premijeru predstave “Sinu bez snova”

Umjetnička organizacija “Teatrum” u suradnji s kazalištem Mala scena donosi predstavu “Sinu bez snova” čija će se premijera održati 30. studenog. Predstava tematizira identitet i sjećanje kao takvo; sjećanje koje može biti istinito, ali može biti i izmišljeno, odnosno zamišljeno. Sin nije bez snova nego su upravo, paradoksalno, njegovi snovi o prošlosti i budućnosti, snovi o nečemu što se nije dogodilo, a moglo se dogoditi, središnji dio predstave.

Sin sve promatra kroz naglašeno svoj, subjektivni kadar. Čak su i druga lica, poput njegovih roditelja, samo zrcalo njegove adolescentske krize. Stoga se čini da su sva lica zapravo jedno lice, što ocrtava i krizu identiteta kroz koju prolazi SIN; adolescent koji je ponekad dijete, ponekad starac, a ponekad nešto DRUGO.

Sve je jednako važno; sve je jednako tragično i duhovito. Problemi Sina istovremeno su problemi sadašnjice, no nijedan problem nije jedini problem, već su svi jednako (ne)važni. Spontanosti prelaženja iz jednog osjećaja u drugi, iz jednog sjećanja u drugo, iz jedne laži u drugu, iz jednog sna u drugi; odgovara i stilska pluralnost ove predstave. Nema samo jedne istine. „O ljubavi se tu ne govori“, radi se o čekanju, čekanju do iznemoglosti, do raka, do pretilosti, do simbola kraja, valjda.

Predstava je nastala prema dramskom tekstu Srđana Sandića „Sinu bez sinova ili Snu bez snova“ o kojem Sibila Petlevski piše: “Sandićevi dramski polilozi uvijek postavljaju isto pitanje: kako diskurzivno polje ograničava i proizvodi identitet? Njegovo dramsko pismo poznaje samo fragmente: krhotine zbilje nastale na prostorima trenja; na mjestima interakcije identiteta i fizičkog svijeta, tijela i prostora, na čvorištima nasljeđene, ali i društvenim pamćenjem u tijelo ugrađene unutartjelesne, (t)umorne prostornosti koja postaje ishodištem za izvedbeno istraživanje roda i spola.”


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike