FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Danas se održava tribina “Neću da to uđe u Ustav”

objavljeno:

13. 11. 2013.
Danas se održava tribina “Neću da to uđe u Ustav”

Danas se u Dvorani 7 Filozofskog fakulteta u Zagrebu održava tribina “Neću da to uđe u Ustav” s početkom u 20.15 sati.

I dok javnost bruji o tome kada će se točno održati homofobni referendum U ime obitelji i hoće li ga uopće biti, hoće li se Ustavni sud dobiti priliku očitovati i odbaciti homofobno pitanje, tko stoji iza referendumske inicijative – Opus Dei ili farmaceutski lobi,LGBTIQ inicijativa FFZG-a AUT, BRID (Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju) i Centar za mirovne studije pozivaju te na tribinu Neću da to uđe u Ustav!

Na tribini će govoriti Ivan Novosel (Zagreb Pride), Zoran Dominiković (Iskorak), Mario Kikaš (Slobodni Filozofski) i Dragan Zelić (GONG). Tribinu će moderirati Gordan Bosanac (Centar za mirovne studije).

Cilj je ove tribine u jeku javne rasprave konačno u fokus staviti stavove LGBTIQ populacije čija su ljudska prava direktno napadnuta sve izvjesnijim referendumom. Želja nam je osvijestiti posljedice ovakvih homofobnih kampanja za jednu manjinu u našem društvu i način na koji će se odluka na potencijalnom referendumu direktno odraziti na kvalitetu demokracije i sekularnost Hrvatske te mobilizirati građan(k)e za izgradnju solidarnosti s manjinama i prepoznavanju i osuđivanju isključivosti i nasilja.

Jedan svijet – jedna borba!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike