FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Queer Sport Weekend – sport bez diskriminacije

objavljeno:

5. 11. 2013.
Queer Sport Weekend – sport bez diskriminacije

qSPORT vas poziva na Queer Sport Weekend koji se održava 8.-10.11. u Zagrebu.

Cilj udruge qSPORT je pružiti prijateljsko i poticajno okruženje u kojem se LGBT osobe mogu baviti rekreativnim sportom bez straha od diskriminacije.

Događanja započinju u petak 8.11 u LGBT centru u Zagrebu (Petrinjska 27), otvorenjem izložbe “Dva muškarca i jedan otok – gej vjenčanje na Visu”.

U subotu u 11h možete se okrijepiti se na brunchu, informirati se i podijeliti svoja iskustva na prezentacijama i diskusijama poput diskusije na temu „Žene u LGBT sportu i u sportu općenito“.

Glavni party (na koji je ulaz slobodan) održat će se u subotu 9.11. u HotPot baru.

Tijekom ta tri dana imat ćete priliku natjecati se na ženskom košarkaškom turniru, sudjelovati na plivačkom ili badmintonskom treningu, doći na stretching ili na uvodni sat radionice pletenja, kao i učiti plesati u paru.

I ove će se godine ekipi qSPORT-a pridružiti i sudionici/ce iz regije koje/i su u procesu organiziranja svojih lokalnih LGBTQ sportskih inicijativa.

Za turnire, radionice i treninge potrebna je prethodna prijava (KlikKlik) u kojoj je potrebno prijaviti pojedine aktivnosti za koje ste zainteresirani, kako bi se osigurala adekvatna izvedba i učinkovito informiranje o lokacijama, potrebnoj opremi i slično.

Plivač Mario kazao je: „Stvarno smo šareni i vjerujem da se svatko može među nas uklopiti. Toliko smo prepuni različitih interesa da stvarno svatko može naći nekoga s kim će kliknuti i s kim se može družiti, a na treninzima uvijek imamo zastupljene i početnike i one malo naprednije sportaše tako da ni tamo nikome neće biti dosadno“

Plesačica Andreja objasnila je što ju je privuklo qSPORT-u: „Slučajno sam vidjela oglas na internetu za plesni tečaj gdje se ne mari za stereotipnu podjelu uloga među plesnim partnerima već je moguće da cure vode cure, dečki prate dečke, cure vode dečke, sve po osobnim željama i bila sam oduševljena idejom“.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike