Morrissey: „Nažalost nisam gej – privlače me ljudi“

Morrissey

Nakon što je u svojoj dugo očekivanoj autobiografiji, objavljenoj početkom ovog mjeseca, otkrio kako je njegova prva ozbiljna veza bila s muškarcem, Morrissey kaže kako nije gej, nego jednostavno „zainteresiran za ljude“.

Pjevačeva knjiga nazvana „Autobiografija“ govori, između ostalog, o njegovoj dvogodišnjoj vezi s Jakeom Owenom Waltersom kada je bio u 30-ima. Bivši pjevač Smithsa, koji je prije objavljivanja knjige nerado govorio o svojem privatnom životu, napisao je kako je Walters došao kod njega u kuću nakon što ga je upoznao u restoranu i ostao dvije godine.

Napisao je: „Po prvi puta u životu, vječno ‘Ja’ postaje ‘Mi’ pošto se napokon mogu s nekim povezati. Jake i ja zajedno smo pali u duboko razumijevanje u kojem je temeljito i osobno bio jedini mogući način i iskoristili smo svaku minutu svakog dana“.

Ipak, u subotnjem priopćenju Morrissey odbija implikacije da je gej koje su proizašle iz njegove knjige: „Nažalost, nisam gej. Tehnički, ja sam antroposeksualac. Privlače me ljudi. Ali, naravno, ne mnogi“

U knjizi je također napisao kako ga kao tinejdžera nisu privlačile djevojke i kako nije imao ‘električnu’ kemiju sa ženskim spolom.

„Djevojke su se neobjašnjivo zaljubljivale u mene, a ja nisam znao zašto jer iako je svaki nespretni pokušaj pogodio cilj, ništa električno se nije dogodilo, prešao sam tisuću ulica bez da mi je bilo stalo. Daleko su me više uzbuđivali stajliš motori koje je moj otac često dovodio kući.“

Leave a Reply