FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Znanstveno istraživanje: vjernici zapravo žele nauditi LGBT osobama?

objavljeno:

12. 10. 2013.
Znanstveno istraživanje: vjernici zapravo žele nauditi LGBT osobama?

Kad se govori o temama vezanim uz homoseksualnost, vjernici često tvrde kako oni i sam Bog “vole grešnika”, ali “mrze grijeh”, no znanstvenici su dokazali kako je to mit te da je u pozadini želja za fizičkom agresijom.

Tako barem pokazuju rezultati istraživanja Centra za psihologiju religije pri Katoličkom sveučilištu u Louvainu, Belgija. Portal GayStarNews dobio je na uvid kopiju istraživanja koje još nije objavljeno, a pokazuje kako će vjernici vjerojatnije željeti nanijeti bol pripadnicima LGBT populacije koji se zalažu za svoja prava.

U prvom je eksperimentu kao paradigma za agresiju upotrijebljen ljuti umak. Osobe koje za sebe tvrde da su vjernici slušale izlaganja dvojice muškaraca: jedan od njih bio je gej i zagovarao je LGBT prava, a drugi “neutralan” koji je govorio o tehnološkom napretku. Obojici su nakon toga trebali u jelo dodati ekstra-ljuti umak od čilija, a prije toga im je rečeno da gej-predavač ne voli ljutu hranu.

Unatoč tome, baš su njemu servirali prekomjernu količinu ljutog umaka.

Drugi je eksperiment pokazao kako vjernici “ljube bližnjeg svog”, ali samo ako im je sličan jer se pokazalo kako su spremniji pomoći nekome iz skupine istomišljenika nego onima koji njeguju i žive drugačije vrijednosti.

Istraživanje “Religious prosociality and aggression: It’s real” u cijelosti će biti objavljeno u časopisu Journal for the Scientific Study of Religion, najvjerojatnije krajem godine.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike