FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Kao u Šumi Striborovoj: „U ime obitelji“ napokon se polakomila za svračićima i zapalucala zmijskim jezikom

objavljeno:

10. 10. 2013.
Kao u Šumi Striborovoj: „U ime obitelji“ napokon se polakomila za svračićima i zapalucala zmijskim jezikom

Izgleda da se ispunjava proročanstvo Malika Tintilinića iz bajke o šumi Striborovoj: „Podmetnut ćemo svračja jaja pod kokoš, pa kad se izlegu svračići, prevarit će se snaha: polakomit će se kao svaka šumska guja za svračićima i isplazit će jezik“. Iako nitko nije ništa podmetao, iz inicijative „U ime obitelji“ zaista se jesu polakomili za svračićima, što je vidljivo iz njihovog komentara na Prijedlog zakona o životnom partnerstvu (KlikKlik).

„Mislimo da je sasvim pogrešno zakonski potpuno izjednačavati, samo u različitom nazivlju, dvije različite životne situacije i orijentacije“, stoji u komentaru. Sve do sada koristili su se argumentom kako samo žele sačuvati naziv braka za zajednicu između muškarca i žene. Sada kada Prijedlog zakona o životnom partnerstvu doista i ograničava naziv brak samo za heteroseksualne zajednice, iz „U ime obitelji“ nasrnuli su i na posvajanje i na umjetnu oplodnju baš kao šumska guja na svračiće.

Nadalje, u komentaru postavljaju pitanje: „Vjeruju li doista Hrvati u norme koje izriče ovaj Zakon i to što se oblikuje kroz zakonski tekst?“. Najavljuju li time novo referendumsko pitanje i još jednu „inicijativu“ budući da jedino što za sada možemo tvrditi jest da 750.000 hrvatskih građana smatra da je brak zajednica između muškarca i žene, a o pravima sadržanima u odvojenoj instituciji  životnog partnerstva ne znamo što hrvatski građani misle.

Iz komentara je potpuno vidljivo kako čitava svrha inicijative „U ime obitelji“ nije zaštita samog nazivlja bračne zajednice, već progon LGBT osoba u Republici Hrvatskoj. Kao što se i guja iz bajke o šumi Striborovoj pretvarala da je nešto što nije, tako je i ova „građanska“ inicijativa u svojoj kampanji neiskreno postupila i prevarila hrvatske građane. Nikada im niti nije bilo stalo do zaštite braka, već isključivo do ugnjetavanja svojih LGBT sugrađanki i sugrađana.

Ipak, baš kao što je baki iz šume Striborove bila draža njezina nevolja, nego sva sreća ovog svijeta, tako se ni mi nećemo oglušiti na diskriminatorne inicijative kakva je ova, već ćemo nastojati svaki put iznova prozivati one koji obmanjuju hrvatske građane i koji pod krinkom demokratskih vrijednosti sakrivaju gujin jezik.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike