FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Europski parlament: Olimpijski odbor zauzeo je rusku stranu

objavljeno:

10. 10. 2013.
Europski parlament: Olimpijski odbor zauzeo je rusku stranu

Sutra je zakazana rasprava u Europskom parlamentu o usponu homofobije i ksenofobije u Rusiji. Prema riječima vodeće zastupnice u Europskom parlamentu Sophie in ‘t Veld Međunarodni Olimpijski odbor (MOO) stao je na stranu ruskih vlasti u raspravi o progonu gej i trans osoba u Rusiji.

In ‘t Veld je kazala: „Nedavni dekret predsjednika Putina, kojim se kojim se zabranjuju sve demonstracije i skupovi na dva i pol mjeseca u Sochiju, trebao bi biti poziv na buđenje Međunarodnom olimpijskom odboru“

„MOO je zabranio svako iskazivanje podrške, uključujući i lak za nokte u duginim bojama“

„Očito je MOO izabrao rusku stranu kada ih je odlučio zaštititi od kritike. Pozivam novog predsjednika MOO-a Thomasa Bacha da poduzme odgovarajuće mjere i oštro osudi ove zakone“, izjavila je in ‘t Veld.

Zastupnik u Europskom parlamentu Michael Cashman nadodao je: „Pod paskom tradicionalnih vrijednosti, ruske vlasti postaju sve snažnije autoritarne, ograničavajući slobodu izražavanja – ne samo LGBT osoba, nego i svih manjina“ .

„Uslijed ovih zabrinjavajućih trendova, upitat ćemo Europsku komisiju i  Europsku službu za vanjske akcije što su učinili da zaštite ljudska prava“.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike