FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Američki pandan inicijativi “U ime obitelji” poticao je na donošenje ruskih antigej zakona

objavljeno:

9. 10. 2013.
Američki pandan inicijativi “U ime obitelji” poticao je na donošenje ruskih antigej zakona

Novi dokumenti i videomaterijali potvrdili su kako je američka Nacionalna organizacija za brak (“National Organization for Marriage”, tj. NOM), podržala i poticala donošenje ruskih antigej zakona. Do takvog saznanja je došla američka udruga koja nadzire i izvještava o aktivnostima desnih političkih organizacija “People For the American Way’s Right Wing Watch”

Predsjednik NOM-a, Brian Brown, ljetos je, zajedno s francuskom delegacijom od petero antigej aktivista, nazočio sastanku vijeća ruske Dume, a teme su bile obitelj, žene i djeca te promjene međunarodnih zakona o posvajanju. Tom se prilikom, između ostalog, razgovaralo o ruskim planovima za zabranu posvajanja gej parovima iz inozemstva. Ubrzo nakon toga takav je zakon usvojen, a Rusija je nedavno, zahvaljujući tom zakonu, zabranila posvajanje parovima iz Švedske .

“Trenutačno traje borba oko posvajanja, no pitanje posvajanja nedjeljiv je od pitanja braka. Ako sad ne obranite svoje vrijednosti, bojim se da nas očekuje veoma negativan razvoj događaja diljem svijeta”, kazao je Brown za rusku televiziju Vesti.

Budući da NOM nije javno objavio Brownovo sudjelovanje u sastanku na visokoj razini, već tek u blogu spomenuo kako je njihov predsjednik “održao veličanstven govor u Dumi”, “Right Wing Watch” je od njih zatražio više informacija, no bez uspjeha. No, materijale su pronašli na internetskoj stranici Dume. Iz transkripta je vidljivo kako je Brown upozorio na “opasnosti posvajanja djece od strane gej parova” kazavši kako “svako dijete ima pravo na normalne roditelje: oca i majku”.

“Govorimo o kršenju prava, o pravima i problemima djece u obrazovnom sustavu. Ne trebamo od toga bježati ili imati iluzije. Razmatranje definicije i razumijevanja braka zapravo je prava prijetnja pravima. Ubrzo nakon ozakonjenja istospolnih brakova u Massachusettsu, religijske organizacije koje su se bavile posredovanjem pri posvajanju, a nisu podržavale posvajanje od strane gej parova, zatvarale su se jedna za drugom. Vidjeli smo i da u nekim školama djeci govore o homoseksualnosti, ali zapravo na to nemaju pravo do određene dobi djece. Mislim da će ovaj posjet, poziv u Rusiju, omogućiti razvoj ovog pokreta u cijelom svijetu. Ujedinit ćemo se u obrani naše djece i njihovih normalnih građanskih prava”, rekao je Brown.

Podsjetimo, NOM je formiran godine 2007. s ciljem potpore Prijedlogu 8 kojim su se dokinuli istospolni brakovi prethodno sklopljeni u Kaliforniji, a trenutno pokušavaju ukinuti zakon koji dozvoljava trans srednjoškolcima da sami izaberu hoće li se služiti muškim ili ženskim toaletom. (KlikKlik)

Obzirom da NOM-ov financijski rast u razdoblju najteže američke gospodarske krize još od Velike depresije nije mogao proći nezapažen, ubrzo potom svjetlo dana ugledali su podaci o izdašnim donacijama, a otkriveno je i kako su samo u 2010. godini primili ukupno 9 197 742 dolara, dok su poreznoj upravi prijavili dug od 1,2 milijuna dolara.

Organizacija Human Rights Campaign razotkrila je (financijsku) povezanost NOM-a s mormonskom Crkvom Isusa Krista svetaca posljednjih dana, Katoličkom crkvom i njezinim konzervativnim organizacijama kao što su Opus Dei, Kolumbovi vitezovi te Focus on the Family.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike